Με αίτημα, μεταξύ άλλων, να σταματήσει «η εξαθλίωση των συντάξεών τους», το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων διοργανώνει αυτή την ώρα συγκέντρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οδό Σταδίου. Στην ολομέλεια του ΣτΕ συζητείται η αίτηση ακύρωσης του νόμου 4387 του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η αίτηση ακύρωσης του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων έχει να κάνει με τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την περικοπή άνω των 1.300 ευρώ του αθροίσματος μικτών κύριων και επικουρικών.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών-ΟΤΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και Θυγατρικών Εταιρειών και στηρίζεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Απαιτούμε δικαιοσύνη από τους δικαστές, απαιτούμε να σταματήσει ο οποιοσδήποτε επανυπολογισμός – κοροϊδία των συντάξεών τους, απαιτούμε λογικές και και πραγματικές λύσεις στο θέμα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού. Δεν θέλουμε να δούμε τις συντάξεις μας να γίνονται επιδόματα πείνας, αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να χαθεί» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου δεν έχει διακοπεί αλλά διεξάγεται με προβλήματα καθώς κλείνει η αριστερή λωρίδα.

eperiosi11 eperiosi5 eperiosi8 eperiosi6 eperiosi7 eperiosi9 eperiosi10 eperiosi4 eperiosi3 eperiosi2

Βίντεο-Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος