Λίγο μετά τις 20:30 σήμερα το βράδυ, ο Δήμαρχος Αίγινας, Παναγιώτης Κουκούλης, ενημέρωσε τους ανθρώπους του νησιού για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Αίγινα. Η ενημέρωση έγινε στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λεόντι, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τοποθέτησης των επτά γεννητριών, που θα καλύψουν το 80% των αναγκών της Αίγινας, όπως ευελπιστούν οι ειδικοί. Ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης αφού ενημερώθηκε από τους αρμόδιους και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες των τεχνικών δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, η εγκατάσταση των επτά γεννητριών που ήρθαν σήμερα από τον Πειραιά με τη φροντίδα της ΔΕΗ. Με την ολοκλήρωση αυτής της εγκατάστασης θα τεθούν σε λειτουργία και η λειτουργία αυτών των γεννητριών θα έχει ως αποτέλεσμα να καλυφθούν οι ανάγκες ηλεκτροδότησης του νησιού περίπου κατά 80% όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι. Αυτό σημαίνει ότι οι ώρες της διακοπής θα είναι πολύ λιγότερες από ότι είναι αυτή τη στιγμή. Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια να επισκευαστεί το ένα από τα δύο υποβρύχια καλώδια. Το πλωτό συνεργείο θα είναι στον τόπο της ζημιάς αύριο. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από το είδος της ζημιάς, το πόσο εύκολα επισκευάζεται, ώστε να εξασφαλιστεί και η παρουσία του δεύτερου καλωδίου.

Η εκτίμηση των ανθρώπων της ΔΕΗ είναι μέχρι το προσεχές Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ελπίζουμε και πιστεύουμε και επιδιώκουμε όλοι αυτό να συμβεί νωρίτερα. Επίσης θα ήθελα να πω ότι εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης παρατηρείται σε ορισμένα σημεία και διακοπή της υδροδότησης. Αυτό οφείλεται στο ότι ορισμένα αντλιοστάσια δε λειτουργούν κατά τις ώρες της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Τουλάχιστον, θα πρέπει να πω, έχουμε τη γεννήτρια την οποία αγοράσαμε πρόσφατα στο λιμάνι του Λεοντίου. Αυτή η γεννήτρια δουλεύει επί εικοσιτετραώρου βάσεως από εχθές το βράδυ και τροφοδοτεί αδιαλείπτως τις δεξαμενές των Αγίων Ασωμάτων και της Κυψέλης. Έτσι η πόλης της Αίγινας και η Κυψέλη δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα υδροδότησης».

Πηγή: aeginaportal.gr