«Άκουγα από τον ασύρματο τον συντονιστή πυροσβέστη που σχεδόν έκλαιγε»

Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις των πιλότων και μηχανικών των Canadair


ΕΛΛΑΔΑ
16:51
16/08/2017
«Άκουγα από τον ασύρματο τον συντονιστή πυροσβέστη που σχεδόν έκλαιγε»
26
loading

Τους αποκαλούν ήρωες, οι ίδιοι όμως λένε ότι κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Κάθε χρόνο είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στη μάχη με τις πυρκαγιές και παρότι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα αυτοί θεωρούν ότι είναι καθήκον τους να βοηθάνε, όπου υπάρχει ανάγκη.

Πρόκειται για τους πιλότους και τους μηχανικούς των Canadair CL-215 που έχουν τη βάση τους στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και τις ημέρες αυτές δίνουν τον αγώνα μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα.

Είναι οι ίδιοι πιλότοι που όλες αυτές τις ημέρες επιχειρούν στην μεγάλη πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής και της Ζακύνθου. Αυτοί που πριν λίγες ημέρες ήταν στις φωτιές στα Κύθηρα και που παρόλη την κούρασή τους παραμένουν εκεί, στη βάση τους, έτοιμοι να τρέξουν με το πρώτο σήμα που θα πάρουν για να σβήσουν πυρκαγιές.

Αν και τα αεροσκάφη θεωρούνται γερασμένα, αυτοί τα εμπιστεύονται και πετούν μαζί τους. Εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους μηχανικούς που κι αυτοί, λίγα μέτρα πιο πέρα, δίνουν την δική τους μάχη. Να διατηρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη σε άρτια κατάσταση και αξιόπιστα, παρόλη την παλαιότητά τους.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων βρέθηκε σήμερα στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών στην Ελευσίνα, αφού στη μεγάλη φωτιά της Αττικής δεν υπήρχαν ενεργά μέτωπα.

Πετύχαμε τον σμηναγό Μιχάλη Χρυσανθόπουλο λίγη ώρα μετά την προσγείωσή του. «Πέταξα σήμερα το πρωί πάνω από τον Κάλαμο για να ρίξω νερό. Ευτυχώς τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Ήταν μία μικρή εστία και εκεί έριξα νερό μέχρι να σβήσει», είπε ο σμηναγός και πρόσθεσε «έχει καεί όλη η περιοχή. Η φωτιά δεν έχει αφήσει τίποτα».

Στη βάση ήταν και ο σμηναγός Ιωάννης Σεντουξής. Όπως είπε δεν επιχείρησε στις φωτιές του Καλάμου, όμως ήταν στην μεγάλη πυρκαγιά των Κυθήρων. «Το πιο συγκλονιστικό σημείο για μένα στις φωτιές των Κυθήρων ήταν όταν οι φλόγες έφτασαν και έγλειψαν το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Άκουγα από τον ασύρματο τον συντονιστή πυροσβέστη που σχεδόν έκλαιγε. Αυτό με συγκλόνισε», είπε.

Εξάλλου ο Γιάννης έχει αποκτήσει μία άλλη σχέση με το Θεό από πέρυσι που, όπως λέει, «οι Άγιοι Πάντες έβαλαν το χέρι τους όλοι μαζί και όχι μόνο έμεινες ζωντανός, αλλά ξεπέρασε και το βαρύ κάταγμα στη μέση του».

Ήταν 26 Ιουνίου (56 μέρες μετά το Πάσχα και μόλις 20 μέρες μετά το γάμο του) και ο σμηναγός συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Όπως θυμάται –και θυμάται καλά- όλα έγιναν σαν κινηματογραφική ταινία. «Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλό σου σκέφτεσαι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Όμως ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε σένα», λέει ο κ. Σεντουξής.

«Το συναίσθημα της σύγκρουσης, οι φλόγες που τύλιξαν αμέσως το αεροσκάφος και μπήκαν μέσα, όλα έγιναν τόσο γρήγορα, πριν καλά – καλά προλάβουμε να λύσουμε τις ζώνες από τα καθίσματα», εξιστορεί.

«Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο σκέψης ή αντίδρασης, εκείνη την ώρα λειτουργείς με το ένστικτο. Πονούσα τόσο πολύ στη μέση, όμως ο κίνδυνος έκρηξης του αεροσκάφους ήταν άμεσος. Μάζεψα όσες δυνάμεις είχα και με την βοήθεια του πιλότου, του αντισμήναρχου Ταξιάρχη Παπαμάρκου, βγήκα από το αεροπλάνο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είχε σπάσει τη μέση του κατά την πτώση και χρειάστηκε αρκετές επεμβάσεις μέχρι να γίνει καλά.

Παρότι οι γιατροί τού είπαν ότι θα μπορούσε να μην ξαναπετάξει, αυτός προτίμησε μετά τα Χριστούγεννα να γυρίσει στη βάση του. «Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Αυτοί εδώ είναι όλοι τους οικογένεια μου. Ο αντισμήναρχος θα μπορούσε τότε να με αφήσει και τού το ζήτησα κιόλας, αλλά αυτός προτίμησε να μείνει εκεί να με βγάλει. Να με σώσει με κίνδυνο της δική του ζωής. Δεν μπορούσα να μην γυρίσω και να μην κλείσω ομαλά τον κύκλο της καριέρας μου», είπε.

Κι εκεί μπαίνει στη συζήτηση ο επισμηναγός Παναγιώτης Χριστόπουλος. «Όταν μπαίνουμε μέσα στο αεροσκάφος δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε. Όλη η οικογένεια περιμένει το τηλεφώνημα της απογείωσης και ύστερα της προσγείωσης. Μέχρι τότε η οικογένεια είναι αυτή που έχει την αγωνία μας. Εμείς τα αφήνουμε όλα πίσω. Έχουμε να σκεφτούμε μόνο τη δουλειά μας».

Ο διοικητής του πρώτου σμήνους, αντισμήναρχος Γεώργιος Μητρατζάς, εξηγεί από την πλευρά του πόσο δύσκολες είναι οι πτήσεις με τα Canadair CL-215. «Δεν είναι πως είναι παλιά, κυρίως είναι ότι είναι παλιός ο εξοπλισμός. Καλό θα ήταν ο στόλος να ανανεωθεί με νεότερης τεχνολογίας αεροσκάφη, αλλά ξέρουμε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οπότε αυτά έχουμε, με αυτά θα πρέπει να επιχειρήσουμε», τονίζει.

Όπως λέει λόγω της παλαιότητας των Canadair CL-215 παρουσιάζουν συχνά βλάβες και δεν μπορούν να πετάξουν περισσότερο από οκτώ ώρες την ημέρα. «Μετά από δύο επιχειρήσεις της μεγαλύτερης διάρκειας, τριών με τρεισήμισι ωρών δυστυχώς βγάζουν ζημιές και πρέπει να πάνε για συντήρηση. Αυτό είναι γνωστό», λέει και προσθέτει: «Κάνουμε ότι μπορούμε να τα συντηρούμε και για να είναι σε καλή κατάσταση».

Αναφερόμενος στις τεχνικές λεπτομέρειες μιας υδροληψίας και μίας ρίψης νερού ο κ. Μητρατζάς λέει ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε υδροληψία από παντού. Πρέπει να βρούμε το κατάλληλο σημείο, σε σχέση με τους ανέμους και τα κύματα, αλλά και όταν είμαστε πάνω από τη φωτιά πολλές φορές δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε λόγω αναταράξεων που δημιουργούν οι άνεμοι σε συνδυασμό με τα θερμικά ρεύματα που σχηματίζονται από την πυρκαγιά. Εξάλλου οι ρίψεις γίνονται με αυτό που βλέπουμε και με την εμπειρία μας και όχι με κάποιο όργανο. Οπότε θα πρέπει να έχουμε καλή ορατότητα για να επιχειρήσουμε».

Οι δύσκολες συνθήκες υδροληψίας και ρίψης κάνει την επιχείρηση των Canadair CL-215 πολλές φορές αδύνατη. «Ο κόσμος όμως δεν το γνωρίζει και πολλές φορές μας κατηγορούν ότι δεν επεμβαίνουμε, χωρίς να ξέρουν αν μπορούμε και πόσο εμείς βάζουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας για να σβήσουμε τις φωτιές», τονίζει ο αντισμήναρχος.

Τον αρχιμηχανικό, επισμηναγό Νίκο Φάκλαρη, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τον συνάντησε στο υπόστεγο συντήρησης, όπου μαζί με την ομάδα του έκανε τον έλεγχο των αεροσκαφών που επιχειρούσαν στις φωτιές της Αττικής μέχρι και σήμερα το πρωί.

«Για τα αεροσκάφη δεν υπάρχει όριο ζωής, ειδικά εάν κάνεις σωστή συντήρηση. Τα Canadair CL-215 μπορεί να είναι παλιάς τεχνολογίας, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια των πτήσεων. Σίγουρα εξαιτίας της παλαιότητας παρουσιάζουν περισσότερες βλάβες, αλλά προσπαθούμε να τα διατηρούμε σε άριστη κατάσταση», τόνισε ο κ. Φάκλαρης.

Του ίδιου τύπου αεροσκάφη χρησιμοποιούν επίσης ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία και η Τουρκία και όπως μας είπε εκτός από τους έκτακτους συχνούς ελέγχους, εξαιτίας των βλαβών, γίνεται και η προγραμματισμένη συντήρηση των αεροσκαφών που όμως απαιτεί πολύ χρόνο -τρεις με τέσσερις μήνες- καθώς γίνεται σε βάθος.

Για το λόγο αυτό, εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα δύο από τα 11 Canadair CL-215 είναι εκτός υπηρεσίας, αφού τώρα περνούν την τακτική τους συντήρηση, καθώς δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει κάποια άλλη στιγμή του χρόνου.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι μηχανικοί της μοίρας. «Το καλοκαίρι δεν υπάρχουν άδειες για μας και τις περισσότερες φορές δουλεύουμε νύχτα για να είναι αξιόμαχα την επόμενη μέρα τα αεροσκάφη. Σαφώς το χειμώνα η δουλειά μας είναι πιο προγραμματισμένη, αλλά και πάλι το προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν», κατέληξε ο κ. Φάκλαρης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Douskas John

  Εγω ξέρω ότι οι πυροσβέστες λένε ότι αν πουν ότι το τάδε μαγαζάκι της εκκλησίας σώθηκε χάρις στην παναγία θα πάνε να το κάψουν μόνοι τους ενω τους έχει βγει η παναγία όλες αυτές τις μέρες να τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές .
  Οσο για την εκκλησία Α.Ε κάθε χρόνο και χειρότερα για αυτούς ,Οπως και για τους καθολικούς που πάνε να τα μαζέψουν με τους βιασμούς κλπ .Η Ευρώπη τελειώνει για αυτούς και μόνο σε κράτη που κυριαρχεί η φτώχια έχουν επιρροή .Για αυτό και έβγαλαν αργεντινό παπα .
  Μόνο η μουσουλμανική θρησκεία πάει καλά και αυτό λόγω πολέμων –δυστυχίας και φτώχιας

 2. avatar ………

  Tis Πολύ ωφέλιμα για μένα τα λόγια σου. Σ ευχαριστώ

  1. avatar tis

   Τα θεόπνευστα λόγια των πατέρων γλυκαίνουν την καρδιά μας.

 3. avatar Μαρία Δ

  Τι μανία κ τι μένος εναντίον της Εκκλησίας στα ξαφνικά.... Έχουν λυθεί όλα τα υπόλοιπα προβλήματα κ τώρα μας φταίνε η προσευχή στα σχολεία, οι θρησκευτικές γιορτές, οι εκκλησίες. Η Εκκλησία είναι το δόγμα κ η πίστη. Όχι οι ιερείς μερικοί εκ των οποίων δυσφημούν τον Θεό. Πρέπει να σεβόμαστε την άποψη κ το πιστεύω του καθενός. Οι προσβολές κ οι ειρωνείες δεν οδηγούν πουθενά. Αντί να μην χτίζουμε εκκλησίες, για εξοικονόμηση χρημάτων, καλύτερα θα ήταν οι 300 να μην πληρώνονται κ να μην έχουν όλα αυτά τα προνόμια, τα κόμματα να μην επιχορηγούνται για τις εκλογές, να πάρουν τα χρεωστούμενα από τους μεγαλοφειλέτες, να επιστραφούν τα χρηματα της λίστας Λαγκαρντ....Να σας πω εγώ πόσα αεροπλάνα για δασοπυρόσβεση θα αγοράσουμε ....

  1. avatar Etc

   Μα εχει πεσει συρμα απο την κυβερνηση να ειναι αυτο το σημειο αντιπαραθεσης. μνημονια υπογραψαν οι προηγουμενοι ηταν καλυτεροι σε ολα τους εμεινε ο τζαμπα, αντικληρικαλισμος. απλο.

 4. avatar Εσυ crisklats

  Όσο και να προσπαθείς να επηρεάσεις κανεις μια τρύπα στο νερό. Πέρασες εχθές μια βόλτα απο κάποια εκκλησία να δεις πόσοι πήγαμε να τιμήσουμε την Παναγιά μας; Δεν μας αγγίζεις. Και ετςι κενός οπως πολύ πιθανόν το τελοσ της άδειας σου ζωης να το γράψεις με κανένα φούντο, εκτός και αν ο Μεγαλοδυναμος εχει αλλα σχέδια για σένα, σε φωτίσει και σωθείς.

  1. avatar Douskas John

   Εγω ξέρω ότι είχε πολύ κόσμο το βράδυ για μάσα και ποτό .Τώρα εσύ που μετράς τα προβατάκια ισως να ξέρεις καλύτερα .

 5. avatar Oti_na_nai

  Διακρίνω μια αδικία είσαι βάρος μου..ο crisklats ο αργόσχολος χρησιμοποίησε την ίδια λέξη με μένα που έφερες Α την αναφέρει..νουμερααααα λέει; αυτό είναι η αντικειμενικότητα σας..χριστιανοταλιμπάν..σέβεται τις απόψεις και τα ιδανικά των αλλων...όχι..

 6. avatar papmi

  crisklats δούλευες χθες ( η δουλειά δεν είναι ντροπή) ή σου δώσανε ρεπό οι εργοδότες σου στα υπόγεια;;;

 7. avatar Αστυνομία Γλώσσας

  "παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα" να διορθωθεί σε "παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμμα". Δεν χρειάζεται πληθυντικός στο παιχνίδι "κορώνα γράμμα" όσοι και αν έιναι οι συμμετέχοντες. Ευχαριστώ

  1. avatar οσκαρ-μαν

   Η μία πλευρά του νομίσματος είχε κάποτε την κορώνα (την κεφαλή του Βασιλιά με το στέμμα δηλαδή) και η άλλη τα λεγόμενα γράμματα (π.χ. 50 λεπτά). Όταν κάποιος έπαιζε παιχνίδι λοιπόν ρίχνοντας το κέρμα στον αέρα έλεγε "κορώνα ή γράμματα". Τώρα πως στην ευχή πρέπει να λέμε γράμμα δεν κατάλαβα.

  2. avatar Nikath13

   Γιατί μόνο ένα γράμμα έχει η όψη του κέρματος;

   1. avatar Stateless

    Ο άνθρωπος είναι γράμματα χωρίς το ρο!

 8. avatar Whitebill1985

  crisklats ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ [...]!!!!

 9. avatar Oti_na_nai

  Σας παρακαλώ να περάσει το προηγούμενο σχόλιο.η λέξη [...] δεν είναι βρισιά.κι αν θέλει ο άλλος κύριος να απαντήσει.

 10. avatar Oti_na_nai

  Τουλάχιστον αυτός ρε [...] βοηθάει την κατάσταση όχι σαν εσένα και τους άλλους που κάθεστε στον καναπέ και μόνο επικρίνετε..δεν έχει σημασία τι είσαι..σε ποια ομάδα ανήκεις.σημασια είναι να σέβεσαι τους ανθρώπους και τις ιδέες τους καθώς και το περιβάλλον που ανήκεις.

 11. avatar crisklats

  «Το πιο συγκλονιστικό σημείο για μένα στις φωτιές των Κυθήρων ήταν όταν οι φλόγες έφτασαν και έγλειψαν το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Άκουγα από τον ασύρματο τον συντονιστή πυροσβέστη που σχεδόν έκλαιγε. Αυτό με συγκλόνισε»
  ενας ακομα
  χριστιανοταλιμπαν , δημοσιος υπαλληλος κ δεξιοστροφος του ελλαδισταν που προκαλει τη νοημοσυνη μας!
  ειναι δυνατον ρε διαφημιστη των παπαχρυσαφικων και της εκκλησιας αε,
  σε τετοιες στιγμες να μην ΄΄συγκλονιζεσαι΄΄ απο τις περιουσιες και τα δαση που καιγονται και να
  αγωνιας μονο για τις εκκλησιες και τα μοναστηρια? ε?
  α, ρε, νουμεραααααα
  ντροπη σας, ρε....μονο οι παπαδες και οι περιουσιες τους σας νοιαζουν ταλιμπαν της ορθοδοξιας ,οπως ευστοχα ειπε και ο κος προεδρος της βουλης των ελληναρων....

  1. avatar GiannisAGiannis

   Ρε φίλε, αυτές τις μάχες να τις δίνεις αλλού. Κιεγώ άθεος είμαι και συχνά κατακρίνω τους "χριστιανοταλιμπάν" όπως τους αποκαλείς. Εδώ όμως έχουμε έναν από τους λίγους ανθρώπους για τη δουλειά των οποίων δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να πει κανείς. Αν νιώθει πως τον έσωσε η Παναγία και τον λυπεί το ενδεχόμενο καύσης του ναού, ενώ ταυτόχρονα ρισκάρει για να σώσει δάση και περιουσίες, εσύ γιατί εξοργίζεσαι;

  2. avatar Τι θετε?

   Εχεις καταντησει γραφικος και χαιρεκακος.Ψαχνεις ειδησεις σχετικες με θρησκειες για να ξεστομιζεις φανατισμο,κακια και μισος για την ορθοδοξια.Ο τζιχαντισμος της αθειας ειναι το ιδιο φανατικος,ακραιος και μισαλλοδοξος οσο ο τζιχαντισμος των μουσουλμανων.Αυτοι κοβουν τα κεφαλια των μη μουσουλμανων και εσεις τα δικα σας για να μην εχετε και οι δυο σχεση με την λογικη.

  3. avatar Μαρία Δ

   Δεν πάμε καθόλου καλά......Με αυτά τα μυαλά,δυστυχώς,δεν πάμε πουθενά....Από όλα όσα διάβασες αυτό που έχεις να κρίνεις είναι το πιστεύω του καθενός. Κ οι περιουσίες δεν έχουν καμία δουλειά μέσα σε πυκνά δάση....

  4. avatar Sop

   Φίλε εσύ αυτό έχεις να πεις από όλα αυτά που συμβαίνουν κ από τις υπεράνθρωπες προσπάθεις τους!;;;
   Είσαι τρελό [...] κ δυστυχώς τύποι σαν εσένα μας πάνε πολύ πίσω....[...]

   1. avatar απλά τα πράγματα

    Αντί να δίνουμε χρήματα για εκκλησίες και να πληρώνουμε παπάδες, να αγοράζουμε προσβεστικά αεροσκάφη και να πληρώνουμε πυροσβέστες. Με προσευχές προκοπή δε θα δεί ο τόπος. Εδώ τόσοι προσευχότανε και η πόλη έπεσε. Χωνέψτε το, οι φανταστικοί σας φίλοι δεν θα σας σώσουν. Μόνοι μας ότι κάνουμε.

    1. avatar οσκαρ-μαν

     Καταπληκτική λογική. Βρείτε μία εκκλησία που χτίστηκε με χρήματα του κράτους, δεν υπάρχει. Οι πυροσβέστες πληρώνονται φυσικά, θα ήταν προτιμότερο να πείτε ότι πρέπει να έχουν καλύτερους μισθούς. Όσο για τους ιερείς μισθοδοτούνται από το κράτος επειδή εκείνο το επέβαλε στην εκκλησία ουσιαστικά, αφαιρόντας την περιουσία που είχε. Διαβάστε λίγο χωρίς προκαταλήψεις. Για όλα φταίει η εκκλησία, κι όλα τα προβλήματα θα λυθούν δια "μαγείας" με την εξαφάνισή της. Πόση υποκρισία πια;

     1. avatar Nikath13

      Και η κακομοιρα η εκκλησία.. οκ ας πάρει τη περιουσία της πίσω, να πληρώνει κανονικά τους φόρους, και να πληρώνει και τους μισθούς των υπαλλήλων της όπως κάθε σωστή επιχειρήση

    2. avatar Whitebill1986

     Μάθε λοιπόν [...] άθεε πως δεν προσεύχομαι στην ζωή μου για να δω θαύματα χειροπιαστά τα οποία θα έχουν αντίκτυπο σε μικρόμυαλους σαν και του λόγου σου! Προσεύχομαι και πιστεύω γιατί μου δίνει δύναμη και με κάνει καλύτερο άνθρωπο! Βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως κάτι ανθρωπάκια σαν του λόγου σου με βάζετε σε πολύ μεγάλη δοκιμασία.....

     1. avatar tis

      Το ότι μαινόταν ανεξέλεγκτα αλλά δεν έκαψε τη μονή είναι θαύμα. Το θαύμα δεν φέρνει την πίστη αλλά είναι προϋπόθεση η πίστη για το θαύμα.
      Δες και κάτι όμορφο του γέροντα Εφραίμ Αριζόνας, νομίζω το πιο μεγάλο θαύμα στην ψυχή: "Καθόλου, παιδί μου, μη δέχεσαι εις ακρόασιν τους μισαδέλφους αυτούς λογισμούς, αλλά δίωκέ τους αμέσως και λέγε την ευχήν ή λέγε εις τον σατανάν: «Όσον εσύ, διάβολε, μου φέρεις τους μισαδέλφους λογισμούς, τόσον εγώ θα αγαπώ τους αδελφούς μου, διότι έχω διαταγήν από τον Χριστόν μου, όχι μόνον να τους αγαπώ, αλλά και να θυσιασθώ δι’ αυτούς, καθώς και ο Χριστός εθυσιάσθη δι’ εμέ τον ελεεινόν», και αμέσως νοερώς να ασπάζεσαι τα πράγματα, δια τα οποία σου φέρει το μίσος, και να λέγης: «Για δες, σατανά φθονερέ, πόσον τους αγαπώ, θα πεθάνω δι’ αυτούς»! Κάμνοντας λοιπόν ούτω και βλέποντας ο Θεός την καλήν σου θέλησιν και τον τρόπον που μεταχειρίζεσαι, δια να νικήσης τον διάβολον, αμέσως έρχεται εις βοήθειάν σου και σε απαλλάσει."

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει