Για την Πέμπτη 6 Ιουλίου αναβάλλονται οι τέσσερις νέες πεζοδρομήσεις στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους. Η παραχώρηση των πεζόδρομων στους πεζούς ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του δήμος Αθηναίων, η διαδικασία θα αναβληθεί.

«Σημαντικές αστικές παρεμβάσεις, όπως είναι οι πεζοδρομήσεις στην Αθήνα, απαιτούν μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων και άρτιο συντονισμό πολλών διευθύνσεων, σχεδόν σύσσωμου του δημοτικού μηχανισμού. Ο δήμος Αθηναίων κρίνοντας ότι, λόγω των προγραμματισμένων πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί, και σεβόμενος τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων, αναβάλλει την έναρξη της νέας πεζοδρόμησης που είχε ορισθεί στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας για μεθαύριο Πέμπτη, μεταθέτοντάς τη για τη μεθεπόμενη Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 11 το πρωί» τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα ενώ έχει προηγηθεί η πεζοδρόμηση των οδών Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος και Καρόρη.

Η κίνηση των οχημάτων από το Σύνταγμα και τη Σταδίου προς την οδό Αθηνάς, μπορεί να γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.