Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα χορηγήσει είδη διατροφής σε άπορους δημότες- μονίμους κατοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Δικαιούχοι των διατακτικών είναι:

1.Οι κάτοχοι Βιβλιαρίου Υγείας Ανασφαλίστου, το οποίο να είναι σε ισχύ, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000,00€ προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο.

2.Μονογονεϊκές οικογένειες (άνδρες ή γυναίκες εν χηρεία με ανήλικα τέκνα, άγαμες μητέρες με ανήλικα τέκνα, διαζευγμένοι που έχουν την επιμέλεια ανήλικων τέκνων) καθώς και πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα τουλάχιστον ανήλικα τέκνα, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000,00€ προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο.

3.Ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000,00 € προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο.

4.Ειδικές περιπτώσεις ενδεών συμπολιτών μας (ορφανά παιδιά – μοναχικοί – υπέργηροι – εγκαταλελειμμένοι – ασθενείς), που θα τεκμηριώνονται με έκθεση κοινωνικής έρευνας των Κοινωνικών Λειτουργών των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιούνται στο Δήμο μας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.