Με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη συναντήθηκε χθες, Πέμπτη, η Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κα Βάσω Αλεξανδρίδου μαζί με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μπαμπανίκο.

Θέμα της συνάντησης ήταν η επισκόπηση της πορείας της μελέτης για την κατασκευή του νέου δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων σύμφωνα με το kosmolarissa.gr. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε η κα Βάσω Αλεξανδρίδου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για σημαντικά θέματα του νομού Λάρισας.

Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου και ο κ. Άρης Καραχάλιος ανέδειξαν τη σημασία του έργου για τον Δήμο Φαρσάλων και συνολικά το νομό Λάρισας και επισήμαναν τη συμβολή ενός σύγχρονου δρόμου στην οδική ασφάλεια, την σύντμηση των αποστάσεων και την ταχύτερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων. Αξιολόγησαν το έργο ως «κεντρικής προτεραιότητας» και έκριναν επιβεβλημένη την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση της μελέτης ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη του έργου.

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η μελέτη πρόκειται να ολοκληρωθεί σ’ ένα χρόνο ακριβώς από σήμερα, τον Δεκέμβριο του 2012 κι ότι υιοθετείται τελικά η δυτική χάραξη (δυτικά της Νίκαιας) κι όχι ανατολικά (προς την ΠΑΘΕ) όπως προέβλεπε η προμελέτη. Παράλληλα, εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για το έργο και έδωσε σχετικές κατευθύνσεις στους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εκλήθησαν στη σύσκεψη κι ενημέρωσαν για την εξέλιξη της μελέτης.