Συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών δίνει το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου θα γίνει και παρουσίαση στοιχείων για τις ελλείψεις στα σχολεία, τις οικονομικές υποχρεώσεις του υπουργείου Παιδείας, ενώ θα γίνει και μία αποτίμηση της συνάντησης του Δ.Σ. με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου την περασμένη Δευτέρα.

Στη συνάντηση η Ομοσπονδία ενημερώθηκε για το πώς εξελίσσονται οι συναντήσεις της Διακομματικής Επιτροπής για το σχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2011, η υφυπουργός διευκρίνισε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, για την καταβολή τους. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν εξοφληθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά τις αποσπάσεις, όπως αναφέρθηκε από πλευράς υπουργείου μετά την πρώτη εφαρμογή του αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης, εξετάζεται η δυνατότητα αντιμετώπισης των ειδικών και ευαίσθητων περιπτώσεων, που λόγω ελλείψεων του σχετικού Π.Δ., δεν ικανοποιήθηκαν.

Η υφυπουργός επανέλαβε ακόμη ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τη ρύθμιση της εφεδρείας, ενώ ενημέρωσε την ΟΛΜΕ ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών που μετακινούνται για τις ανάγκες της υπηρεσίας εντός Δήμου.

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποσαφήνιση του ζητήματος που έχει προκύψει με τον πλεονάζοντα χρόνο προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, μετά την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο και με την κατάταξη των αναπληρωτών στο εισαγωγικό κλιμάκιο, με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους.