Σε ανταρτοπόλεμο μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των δυνάμεων της Αστυνομίας, μετατράπηκε η φαινομενικά ειρηνική πορεία του Βόλου, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από το Θόλο του Πανεπιστημίου και μέχρι την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ήταν ήρεμη, μέχρις ότου άναψε η «σπίθα» των επεισοδίων όταν διαδηλωτές πέταξαν μερικές πέτρες, για να απαντήσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας με ρίψη δακρυγόνων.

Ακολούθησε νέα «οδομαχία επί των οδών Αντωνοπούλου – Ιάσονος, στη συνέχεια επικράτησε ένταση στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, στην παραλία, ενώ στη συνέχεια οι «μάχες» περιορίστηκαν στους δρόμους γύρω από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα magnesianews.gr έσπασαν και αρκετά αυτοκίνητα από τον πετροπόλεμο, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας «μπλόκαραν» στο γεφυράκι που οδηγεί το κορδόνι του λιμανιού μια ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ήταν και αντιεξουσιαστές, με κίνδυνο να πέσουν στη θάλασσα.

Η Αστυνομία έκανε 12 προσαγωγές υπόπτων, με αποτέλεσμα περίπου 300 διαδηλωτές να κάνουν πορεία λίγο μετά τις 9 το βράδυ, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για να ζητήσουν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Από τις 5 το απόγευμα συγκεντρώνονταν κόσμος στο θόλο του Π.Θ. και γύρω στις 6.15 μ.μ. ξεκίνησε η πορεία με τη συμμετοχή 500 περίπου ατόμων, τα οποία φώναζαν συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κατά της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Αστυνομίας. Λίγο μετά τις 7, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που ήταν στο τέλος της πορείας εκσφενδόνισαν πέτρες προς το κτήριο της πρώην ΝΑΜ για να απαντήσουν οι αστυνομικοί με δακρυγόνα.

Οι κουκουλοφόροι έκαψαν έναν κάδο, επιχείρησαν να σπάσουν κάποιες τράπεζες οι οποίες όμως ήταν θωρακισμένες, έβαλαν φωτιά σε κάλαθους απορριμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, έσπασαν κάποιους φωτεινούς σηματοδότες κι έναν τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ, ενώ ξήλωσαν και έσπασαν μερικά σήματα της Τροχαίας. Ενώ η πορεία κατευθύνονταν προς την οδό Δημητριάδος κουκουλοφόροι και αστυνομικοί έπαιζαν κλεφτοπόλεμο.

Στη συνέχεια ομάδα διμοιριών υποστήριξης, «στρίμωξε» ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών πίσω από το Μνημείο Ηρώων , όπου βρισκόταν φοιτητές και μερικοί αντιεξουσιαστές, με άμεσο κίνδυνο να πέσει κάποιος νεαρός στη θάλασσα και να πνιγεί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τελικά υποχώρησαν προς τη Δημητριάδος και οι διαδηλωτές βρήκαν ευκαιρία να ξεφύγουν.

Αστυνομικοί κατήγγειλαν ότι οι αντιεξουσιαστές τους επιτίθονταν με μολότοφ, πυροσβεστήρες, σιδερόβεργες και έριχναν προς το μέρος τους, με πιστόλι εκτόξευσης κροτίδων. Από τις οδομαχίες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο νεαρή κοπέλα, που χτυπήθηκε στο κεφάλι, ένας νεαρός και ένας ηλικιωμένος, με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Τελικά, αφού οι περίπου 300 διαδηλωτές πληροφορήθηκαν ότι έγιναν προσαγωγές εκ μέρους της Αστυνομίας, έκαναν πορεία από το Θόλο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου έκαναν διαμαρτυρία φωνάζοντας «λευτεριά στους συλληφθέντες».