Η μεταφορά των μαθητών στη Λάρισα αναμένεται να απασχολήσει την τοπική κοινωνία το επόμενο διάστημα, καθώς το θέμα πέρασε στα χέρια των Καλλικρατικών Δήμων, οι οποίοι καλούνται να εκπονήσουν διαγωνισμούς για την ανάθεση του μεταφορικού έργου σε ταξί, λεωφορεία κλπ. Το ενδιαφέρον όμως είναι μέχρι στιγμής μηδενικό καθώς, όπως υποστηρίζουν οι οδηγοί το κόμιστρο που δικαιολογείται, με βάση τον προβλεπόμενο μαθηματικό τύπο, δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τα λειτουργικά τους κόστη.

Επιπλέον φοβούνται τις καθυστερήσεις πληρωμής τους από τους νέους δήμους, που ήδη εμφανίζουν προβλήματα ρευστότητας εν μέσω οικονομικής κρίσης, ενώ οι τιμές στα καύσιμα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που απευθύνεται στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών και Παιδείας.

«Εάν δεν ρυθμιστεί ομαλά το ζήτημα της μεταφοράς με λεωφορεία και ταξί, ιδίως των μικρών μαθητών, θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα για τις θιγόμενες οικογένειες, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των σχολικών μονάδων. Οι γονείς των μαθητών, άλλωστε, αδυνατούν να μεταφέρουν κάθε πρωί τα παιδιά τους στα σχολεία, δεδομένου ότι εργάζονται και ταυτόχρονα αδυνατούν να καλύψουν και αυτό το πρόσθετο κόστος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που και οι ίδιοι βιώνουν», σημείωσε ο Βουλευτής.

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς: «Με δεδομένο ότι οι διαγωνισμοί των δήμων κινδυνεύουν να κηρυχτούν άγονοι, τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους;»