Σε πέντε Έλληνες επιστήμονες της διασποράς τα επιστημονικά βραβεία Μποδοσάκη

Το κάθε βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
17:43
04/04/2017
Σε πέντε Έλληνες επιστήμονες της διασποράς τα επιστημονικά βραβεία Μποδοσάκη
1
loading

Πέντε έλληνες επιστήμονες της διασποράς επιλέχθηκαν για να τιμηθούν με τα «Επιστημονικά Βραβεία Ιδρύματος Μποδοσάκη» για το 2017, τα οποία ξεκίνησαν να απονέμονται το 1993. Με αυτά τα επιστημονικά βραβεία, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο νέων ελλήνων επιστημόνων έως 45 ετών, να ανταμείψει τη συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Κριτήρια για την απονομή ενός τέτοιου βραβείου αποτελούν η εξαιρετική επίδοση στον επιστημονικό τομέα καθενός, η συμβολή στην πνευματική, επιστημονική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και στη διεθνή προβολή της Ελλάδας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα φετινά επιστημονικά βραβεία απονέμονται στους:

 •  Κυριάκο Παπαδόδημα: Επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας και ερευνητή στο CERN, για τον τομέα των Βασικών Επιστημών (Πυρηνική Φυσική - Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων - Αστροσωματιδιακή Φυσική)
 •  Εμμανουήλ Δερμιτζάκη: Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, για τον τομέα των Βιοεπιστημών (Ιατρική - Βιολογία)
 •  Δομνίκη Ασημάκη: Καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech) των ΗΠΑ, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας (Μηχανική Στερεών και Υγρών, Μηχανική Κατασκευών, Υλικά, Γεωτεχνικά Συστήματα)
 •  Ελίζα Κονοφάγου: Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας, (Μηχανική Στερεών και Υγρών, Μηχανική Κατασκευών, Υλικά, Γεωτεχνικά Συστήματα)
 •  Κωνσταντίνο Αρκολάκη: Αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ, για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, (Οικονομικές Επιστήμες ή Πολιτικές Επιστήμες)

Το κάθε βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. Η τελετή απονομής των επιστημονικών βραβείων θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2017.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Μάξιμος Κολοκοτρώνης

  πηγαν στο εξωτερικο οι μορφωμενοι αυτοι ελληνες και προοδευσαν!
  αν ειχαν κατσει στο ελλαδισταν θα ηταν μαλλον ανεργοι με καταθλιψη και θεατες στους διορισμους καθε μερα χιλιαδων αχρηστων αγραμματων κομματοσκυλων στο δημοσιο και στις δεκο!!!!
  ελλαδισταν!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει