Στους εισαγγελείς Αθηνών και Πειραιά οδηγούνται σήμερα 14 άτομα συνολικά, που συνελήφθησαν για τα χτεσινά σοβαρά επεισόδια έξω απο τον Σύνδεσμο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πριν απο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη, καθώς και για άλλα αδικήματα εξω απο το γήπεδο και επίσης επιεσόδια στη λεωφόρο Κηφισού.

Τα πιο σοβαρά έκτροπα, που εξελίχτηκαν σε οδομαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις, συνέβησαν χτες το απόγευμα έξω απο το κτίριο που στεγάζεται ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Π.Α.Ο. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν χούλιγκαν του Ολυμπιακού, που επέβαιναν σε 100 δίκυκλα και φορούσαν κράνη, συνέκλιναν απο διάφορα σημεία για να επιτεθούν στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Εκεί όμως βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που τους εμπόδισαν και τότε η ομάδα των χούλιγκαν επιτέθηκε στους αστυνομικούς, καθώς και σε άλλα άτομα που μετέβαιναν στον Σύνδεσμο, με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα. Τραυματίσθηκαν τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι αστυνομικοί τους διέλυσαν κάνοντας χρήση χημικών, ενω προσήχθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων τα δέκα 10 συνελήφθησαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, συμπλοκή, καθώς και παράβαση του νόμου «περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις». Ένας από τους συλληφθέντες, κατηγορείται, επιπλέον, για παράβαση του νόμου «περί όπλων», ενώ ένας ακόμη συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Στο σημείο των επιθέσεων εγκαταλείφθηκαν 13 μοτοσικλέτες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Περίπου την ίδια ώρα, χθες το απόγευμα, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 24 και 30 ετών, που κατευθύνονταν προς το γήπεδο, μεταφέροντας σε τρείς ταξιδιωτικούς σάκους 30 φωσφοριζέ γιλέκα ταξιθεσίας, 47 φωτοβολίδες, 19 πυρσούς καπνογόνων καθώς και τρία πανό με οπαδικό περιεχόμενο.

Τέλος, χθες το απόγευμα, συνελήφθη 33χρονος, που συμμετείχε σε ομάδα ατόμων η οποία επιτέθηκε σε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, ενώ προκάλεσε φθορές στα οχήματά τους, στη λεωφόρο Κηφισού. Η ομάδα αυτή έσπασε και το τζάμι περιπολικού, όταν κατέφθασε στο σημείο.