Σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κλίνες του Νοσοκομείου Χανίων

Στόχος η ενίσχυση των εσόδων


ΕΛΛΑΔΑ
13:13
17/11/2011
Σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κλίνες του Νοσοκομείου Χανίων
1
loading

Στη διάθεση ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών τέθηκαν δέκα δίκλινοι θάλαμοι κύριων κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, καθώς η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εφαρμόζει τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών ασφαλιστικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η «ενίσχυση των εσόδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, «υπάρχουν προς διάθεση δέκα δίκλινοι θάλαμοι, δηλαδή είκοσι θέσεις νοσηλείας, προς όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες έχουμε κάνει συμβάσεις». Όπως ο ίδιος εξήγησε «αυτοί οι θάλαμοι δεν θα είναι μόνο για τους ασφαλισμένους των ιδιωτικών εταιρειών. Θα λειτουργούν κανονικά όπως λειτουργούν έως σήμερα. Όταν υπάρξει ασθενής που είναι ασφαλισμένος σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και έχει προγραμματίσει μια εγχείρηση, θα φροντίζει ο γιατρός με τον προϊστάμενο της κλινικής, ώστε τη συγκεκριμένη ημερομηνία ο δίκλινος θάλαμος να έχει αδειάσει. Οι θάλαμοι δεν θα κλείσουν για τους υπόλοιπους ασθενείς. Απλώς, όταν καθοριστεί μια ημερομηνία για έναν ασθενή με ιδιωτική ασφάλιση, θα είμαστε υποχρεωμένοι να του δίνουμε δίκλινο θάλαμο. Κι αυτό έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται», επεσήμανε.

Στο νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με τον διοικητή, υπάρχουν πολλοί θάλαμοι δίκλινοι και μονόκλινοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση.

Την αντίθεσή της στην εφαρμογή της ρύθμισης εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κατερίνα Μανιμανάκη υποστηρίζοντας ότι «το μέτρο κατηγοριοποιεί τους ασθενείς σε έχοντες και μη έχοντες ενώ και ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Κωντσαντουλάκης υποστηρίζει ότι η δημόσια Υγεία πρέπει να παρέχεται δωρεάν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Aimilios

    απο τα τις χρεωνουν οι γιατροι στους ασθενεις (φακελακι) προτιμωτερο ειναι αυτο.
    Καθολου ιδανικο βεβαια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει