Συμφωνία Fraport – αστυνομίας για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τι περιλαμβάνει η σύμβαση που υπεγράφη


ΕΛΛΑΔΑ
12:10
11/03/2017
Συμφωνία Fraport - αστυνομίας για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
2
loading

Σύμβαση παροχής υπηρεσιών υπέγραψαν Ελληνική Αστυνομία και Fraport Greece, για 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και συγκεκριμένα για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σάμου και Σκιάθου. Η στελέχωση των αεροδρομίων από την Ελληνική Αστυνομία θα καλύπτει υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας, τροχαίας και διαβατηριακού ελέγχου, όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και τη σύμβαση.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και από την Fraport Greece οι Alexander Zinell και Ιan Matheson, CEO και COO της εταιρείας, αντίστοιχα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σύμβασης θα παραχωρηθούν δωρεάν στην Ελληνική Αστυνομία - σε κάθε αεροδρόμιο - χώροι, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ προβλέπεται και παροχή μεγαλύτερων χώρων και εγκαταστάσεων, σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι το έργο ασφάλειας αερομεταφορών (έλεγχος ασφαλείας χειραποσκευών, αποσκευών φορτίου - ταχυδρομείου, προμηθειών αερολιμένα κ.λπ.) θα ανατεθεί από την Fraport Greece σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων για την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Fraport στην Ελλάδα, Ιωάννης Παπάζογλου, έχουν ήδη οριστεί για την πρώτη φάση οι χώροι που θα στεγαστούν οι αστυνομικές υπηρεσίες σε κάθε αεροδρόμιο, όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, θα γίνει ένα καλό «φρεσκάρισμα» για την τουριστική περίοδο, ενώ τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί ένα ολικό πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης των 14 αεροδρομίων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέων σύγχρονων χώρων για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kos g2

    ευτυχως που θα εξοικονομήσουμε πορους από την ελληνικη αστυνομια....
    Τωρα βεβαια ποιοι κακμοιρηδες θα τα πληρωσουν αυτά είναι μια άλλη ιστορια

  2. avatar Peter Kapelis

    πως μπορούν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας να υπογράφουν συμφωνίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις; Δεν είναι αντισυνταγματικό;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει