Εργαζόμενοι του δήμου Θερμαϊκού προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του δημαρχείου, ζητώντας την ικανοποίηση διαφόρων εργασιακών ζητημάτων. Εξαιτίας της κινητοποίησης, οι υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι δημότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού «η κατάληψη είναι συνέχεια μιας σειράς ενεργειών για την διεκδίκηση της επίλυσης των εργασιακών μας προβλημάτων, όπως η μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, γάλατος, μη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων άρα και εμβολιασμού των εργαζομένων, μη επισκευή οχημάτων, μη αγορά νέων οχημάτων -με συνέπεια οι εργαζόμενοι να διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα- και μη τήρηση της νομοθεσίας για την κίνηση τους».

Η διοίκηση του δήμου απάντησε με δική της ανακοίνωση πως «το σύνολο των αιτημάτων που αναφέρονται στο έγγραφο των εργαζομένων είτε έχουν επιλυθεί, είτε έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης τους».

«Σεβόμαστε και εκτιμούμε τους εργαζόμενους, τους θεωρούμε συνεργάτες. Στη συνάντηση που είχα μαζί τους, τους ενημέρωσα πως όλα τα αιτήματα έχουν δρομολογηθεί εδώ και κάποιους μήνες. Δεν βρίσκω το λόγο γι αυτές τις κινητοποιήσεις, δεν θέλω να σκεφτώ ότι γίνονται για μικροπολιτικούς λόγους» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».