Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή η ομάδα εξαπέλυσε βολές και κατά του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης. Αιτία οι μειώσεις στις συντάξεις αλλά και για το «νέο Μνημόνιο που ετοιμάζεται να φέρει».

Αφορμή για την επίθεση στην ΝΔ και τον πρόεδρό της η ερώτηση της ΝΔ στον πρωθυπουργό για τα Εξάρχεια, και οι κατηγορίες σχετικά με «μένος για τα Εξάρχεια».

Το κείμενο του Ρουβικώνα όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα indymedia:

«Γιατί τόσο μένος της Νέας Δημοκρατίας για τα Εξάρχεια; Η δεξιά συνιστώσα του δικομματισμού δείχνει να επενδύει στην αντιαναρχική ατζέντα και να προσανατολίζει εκεί μεγάλο μέρος της αντιπολιτευτικής της τακτικής. Είτε με την παραδοσιακή δεξιά ρητορική (που για δεκαετίες στόχευε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα πέρασε στον Σύριζα) περί σχέσεων των αντιπάλων της με «τρομοκράτες», είτε με ευθείες αναφορές στα Εξάρχεια και το αναρχικό κίνημα. Γιατί όμως;

Μπορούμε να θυμηθούμε ότι και ο πατέρας του τωρινού αρχηγού της ΝΔ κατά τη διάρχεια της πρωθυπουργίας του αλλά και μετά, έδειξε την ίδια εμμονή με τους αναρχικούς, έφτασε μάλιστα στο σημείο να ονοματίζει συντρόφους σαν μέλη της 17Ν, αν και αφότου συννελήφθησαν τα πραγματικά μέλη, οι αναφορές «ξεχάστηκαν». Γενικά η κλίκα Μητσοτάκη στη ΝΔ πάντα επένδυε στην ατζέντα εσωτερικής ασφάλειας. Δεν πρόκειται όμως σήμερα απλά για μια συνέχεια των πολιτικών επενδύσεων της συγκεκριμένης αριστοκρατικής οικογένειας της δημοκρατίας. Η αντιαναρχική εκστρατεία που δείχνει να κυρήσει η δεξιά εντάσσεται σε μια πολύ απλή όσο και ύπουλη στρατηγική. Ελπίζοντας ότι θα νικήσει τις επόμενες εκλογές «φυτεύει» από σήμερα τους σπόρους της μαζικής παραπλάνησης της κοινωνίας για τον πρώτο τουλάχιστον καιρό της εξουσίας της. Μια επίθεση στο αναρχικό κίνημα και τον κόσμο του αγώνα ορθά υποθέτει ότι θα προκαλέσει ένα κύμα αντίστασης. Με αυτόν το τρόπο η καταιγίδα νέων αντικοινωνικών μέτρων που θα ακολουθήσει θα περάσει επικοινωνιακά σε δέυτερη μοίρα, κι έτσι η δεξιά ελπίζει ότι θα καθυστερήσει την δική της ακόμα πιο γρήγορα φθορά στις δημοσκοπήσεις των εκλογικών ορέξεων των ψηφοφόρων. Ενώ παράλληλα θα έχει μπλοκάρει τις πιο μαχητικές πολιτικές δυνάμεις στην εκμεταλλευόμενη κοινωνία σε μια μάχη οπισθοφυλακών. Με δεδομένο ότι η δική της εκλογική βάση δεν έχει ιδιαίτερες αντικατασταλτικές ευαισθησίες αλλά και το ότι υπάρχει από δίπλα η ποθητή ακροδεξιά δεξαμενή της χρυσής αυγής, η ΝΔ νομίζει ότι ποντάροντας στο θέμα «αβατο» και «νομιμότητα» βρήκε το αυγό του Κολόμβου. Απλή και ύπουλη τακτική αλλά θα αποτύχει.

Σε προηγούμενο κείμενό μας είχαμε πει ότι το θέμα δεν είναι πως «θα μπει το κράτος» στα Εξάρχεια αλλά πως θα βγει. Γιατί οι πρώτοι μήνες των παρελάσεων των ΜΑΤ στα Εξάρχεια θα τελειώσουν. Γιατί οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια αλλά οι καταληψίες, γιατί ακόμα και οι φυλακές έχουν δύναμη μόνο όταν σε γονατίζουν. Κι όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεράσει, και για κάθε επαναστατικό κίνημα όλα αυτά, (ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ τα πραγματοποιήσει στο μέτρο των απειλών της) είναι νομοτελειακά τα στοιχήματα που πρέπει να κερδήσει για να ατσαλωθεί και να γιγαντωθεί. Η δική μας απεύθυνση, ήταν, είναι και θα είναι και τότε, στην κοινωνική βάση. Και δευτερευόντως για να ζητήσουμε αλληλεγγύη όσο, όπως πάντα, για να καλέσουμε σε νέες μάχες, για να οργανώσουμε και να κινητοποιήσουμε τις ανεξάντλητες δυνάμεις που τώρα κοιμούνται. Γιατί καθώς η δεξιά θα παράγει έκτακτα δελτία με εφόδους της αστυνομίας θα επιβάλονται νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών, θα ξεπουλιέται σε ιδιώτες υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πρόσφυγες θα βυθίζονται στο Αιγαίο, για κάθε επερώτηση που κάνουν σήμερα στη βουλή για τα «εξάρχεια» μετρήστε κι απο ένα νέο μνημόνιο.

Αλλά σήμερα δεν κυβερνά η δεξιά, κυβερνά ο Σύριζα, και είναι αυτός που έχει τη σκυτάλη να μειώνει συντάξεις, να εξαφανίζει δικαιώματα, να ετοιμάζει ακόμα και άμεση φορολογία στους πληβείους. Είναι αυτός που ετοιμάζει και νέο μνημόνιο κι αυτό τον κάνει τον βασικό στόχο του αγώνα σήμερα κι ας γαυγίζει η δεξιά. Άλλωστε βγαίνει κι αυτός κερδισμένος απο την δεξιά ατζέντα, το δικό του ακροατήριο έχει ευαισθησίες για δικαιώματα και καταστολή,και το να τραβιέται η προσοχή απο τους «εντιμους συμβιβασμούς» που έρχονται με την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πάντα βολικό. Θα λέγαμε πως στην τελευταία επερώτηση της ΝΔ έχουμε ένα κλασσικό παράδειγμα του «ένα χέρι νίβει το άλλο» μέσα στο καθεστώς.

Εμείς καλούμε τους καταπιεζόμενους και τους εκμεταλλευόμενους αυτά τα χέρια, και κάθε καθεστωτικό χέρι, να τα κόψει. Γιατί δεν απειλούν τους αναρχικούς: συνεχίζουν να απειλούν, και να πραγματοποιούν τις απειλές τους, όλους μας. Όποιο κομματικό μανδύα κι αν φοράνε.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας».