Μία νέα και αρκετά ενδιαφέρουσα συνεργασία ανακοινώθηκε μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το Εθνικό Θέατρο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί η δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

thnrrto1

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) και το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της νέας,  πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους,  συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού.

Μέσω της συνεργασίας αυτής το μεν Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης αποβλέπει στη συνέχιση της πολιτικής του για το “άνοιγμα της φυλακής” προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.

thnrrto2

Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία αυτή μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού, συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος. Η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της “Τρικυμίας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στα τέλη του Ιουνίου 2017 να δοθεί σειρά παραστάσεων.

thnrrto3

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε ήδη μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού τη βασισμένη στον “Φιλοκτήτη” του Σοφοκλή παράσταση “Νεοπτολέμου Μύησις”».

thnrrto4