Χωρίς να ανάψουν τα καλοριφέρ τους φαίνεται πως θα διανύσουν το χειμώνα οι διαχειριστές περισσοτέρων από τις μισές πολυκατοικίες στις Σέρρες, έχοντας ως σύμμαχο τον καλό καιρό και ως αντίπαλο την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στις Σέρρες σε σχέση με πέρσι έχει πτώση 45%  τον πρώτο μήνα της διανομής του.  Οι κάτοικοι αναζητούν άλλες λύσεις για να ζεσταθούν όπως οι θερμοπομποί, όπου η ζήτησή τους έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Την ίδια ώρα στις μονοκατοικίες αυξήθηκε η κατανάλωση καυσόξυλων καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να ζεσταθούν με το τζάκι που διαθέτουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν την αγορά ξυλόσομπας αυξάνοντας ραγδαία τις πωλήσεις.

Περιορισμένο ενδιαφέρον υπάρχει στην καύση βιομάζας, λόγω του υψηλού κόστους της δαπάνης για τη νέα εγκατάσταση που κυμαίνεται στα 2.000 – 3000 ευρώ, παρότι η τιμή του δεν ξεπερνά τα 200 – 220 ευρώ τον τόνο.

Την ίδια ώρα, αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η χρήση τηλεθέρμανσης στις Σερρες, καθώς η τιμή διαμορφώνεται χαμηλότερη κατά 20% από το πετρέλαιο θέρμανσης.