Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου στην τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού εξέφρασε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

Όπως είπε, «ο κόσμος είχε κατακλύσει την πλατεία και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία τελετή έναρξης, η οποία βασίστηκε αποκλειστικά στην παρουσία του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού». Πιστεύω, συνέχισε, «ότι τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν, ανέδειξαν τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της πόλης». Το πρώτο μέρος της τελετής έναρξης, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, ήταν η αναβίωση της ιστορίας του πατρινού καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα.

Ειδικότερα, δυο ηθοποιοί οι Δημήτρης Γεωργόπουλος και Άλκης Σαρακίνης περιέγραψαν με τον τρόπο τους από την σκηνή της πλατείας Γεωργίου τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και ταυτόχρονα αυτό αναπαρίστατο με χορό και τραγούδι σε σκηνή που βρισκόταν μπροστά από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων».

Στην συνέχεια, η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου ανέβηκε στη σκηνή και προσέφερε στο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη τη δάδα με τη φλόγα της ελπίδας και της ζωής της νεολαίας, χορεύοντας τα ρεφρέν από πατρινά καρναβαλικά τραγούδια. Μετά τα πυροτεχνήματα, ακολούθησε συναυλία με την πατρινή ορχήστρα «The Band» και η τελετή ολοκληρώθηκε με υπαίθριο πάρτι.

Όπως είπε ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι την ολοκλήρωση του καρναβαλιού στις 26 Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, όπως η κινητή καρναβαλούπολη, το κινητό θέατρο του δρόμου, η αναβίωση του δρώμενου της «μπούλας», ποδηλατοδρομία, ομαδικά παιχνίδια, η παρέλαση του παιδικού καρναβαλιού, τα «μπουρμπούλια» και η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

(Φωτογραφία αρχείου)