Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της Θάνου για τα όρια ηλικίας

«Παραβιάζεται σαφής συνταγματική επιταγή»


ΕΛΛΑΔΑ
12:10
20/01/2017
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της Θάνου για τα όρια ηλικίας
4
loading

Την ανησυχία και τον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τις πρωτοβουλίες  της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, η κ. Θάνου «παραβιάζοντας σαφή συνταγματική επιταγή» απευθύνει πρόσκληση προς τα μέλη του Αρείου Πάγου με την οποία ζητάει τη σύγκληση Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 26 Ιανουαρίου 2017 για το θέμα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται μία τέτοια πρόδηλα αντισυνταγματική πρωτοβουλία να τύχει της επιδοκιμασίας δικαστών με εγνωσμένο επιστημονικό κύρος και ηθικό ανάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση- πρόσκληση σε «περιφρούρηση και προστασία του Συντάγματος». «Δε δικαιούται κανένας να αδιαφορεί, ούτε να αναθέτει την ευθύνη τήρησής του στους άλλους», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

Με έκδηλη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε την προσπάθεια της Προέδρου του Αρείου Πάγου να προωθήσει την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους, παραβιάζοντας σαφή συνταγματική επιταγή.

Με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 101/18-1-2017  πρόσκλησή της προς τα μέλη του Αρείου Πάγου ζητάει τη σύγκληση Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 26 Ιανουαρίου 2017, το οποίο θα γνωμοδοτήσει σχετικά.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται μία τέτοια πρόδηλα αντισυνταγματική πρωτοβουλία να τύχει της επιδοκιμασίας δικαστών με εγνωσμένο επιστημονικό κύρος και ηθικό ανάστημα. Τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου γνωρίζουν ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και ότι σε αυτούς εναπόκειται, με την κατά συνείδηση ψήφο τους, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει να πράττουν διαχρονικά, να περιφρουρήσουν την νομιμότητα στην Χώρα μας, το Κράτος Δικαίου, την δικαστική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών.

​Οποιαδήποτε προσπάθεια παράτασης του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, δεν μπορεί παρά να αποκρουστεί με το πιο δυναμικό τρόπο από το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας. Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να λάβει την αρμόζουσα θέση, κλείνοντας οριστικά τις αντισυνταγματικές αυτές πρωτοβουλίες που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά και την Πολιτεία στο σύνολό της. Η περιφρούρηση και προστασία του Συντάγματος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων των Ελλήνων. Δε δικαιούται κανένας να αδιαφορεί, ούτε να αναθέτει την ευθύνη τήρησής του στους άλλους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar συνταγματολογος

  Για να συγκαλεί τέτοια ολομέλεια σημαίνει ότι έχει την έγκριση των συναδέλφων της από τον ΑΠ.Και αυτό είναι τραγικό....

 2. avatar criskalts

  Το ξανάπα, κοιτάχτε την και θα καταλάβετε γιατί ο κυρ Θάνος πέθανε παραπονεμένος...

 3. avatar tp52

  Μπραβο στην Ενωση. Οι διορισμενοι απο την κυβερνηση δικαστες θα πρεπει καποτε να αποχωρουν. Εκτος εαν εχουν ακομη να τελειωσουν δουλειες........

 4. avatar Social Distortion

  Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει