Κανονικά πραγματοποιούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια όλων των πλοίων της ακτοπλοΐας, μετά την παράταση που έδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ΑΝΕΚ, NEL και Hellenic Seaways, να ρυθμίσουν μέχρι τη Δευτέρα τις οφειλές τους (αναδρομικά – μη τήρηση συλλογικής σύμβασης εργασίας) προς στα πληρώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη απόφαση της ΠΝΟ έπαιξε ρόλο η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού επιβατών στο λιμάνι, μετά από την 8ημερη απεργία των ναυτεργατών.

Έτσι, αναχώρησαν με καθυστέρηση, τα πλοία «Ποσειδών Ελλάς», «Απόλλων Ελλάς», «Νεφέλη», «Νήσος Μύκονος» «Νήσος Χίος» ενώ το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει κανονικά και το «Θεόφιλος».

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε χθες να μην προχωρήσει σε περαιτέρω 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά «να παρέμβει συνδικαλιστικά στα πλοία των εταιρειών εκείνων, στις οποίες καθυστερεί η εφαρμογή της σχετικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως πληρωμή αναδρομικών, μισθών και επιδομάτων».

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ΠΝΟ για τη σύμβαση που υπογράφτηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου το 2011 και η οποία προέβλεπε αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τα έτη 2010 και 2011 ύψους 1,5% και 1% αντίστοιχα και μάλιστα αναδρομικά.