Κόντρα στους καιρούς που θέλουν τις περισσότερες δουλειές να αντιμετωπίζουν κρίση υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που αποτελούν τη φωτεινή εξαίρεση και «ανθούν». Οι έμποροι ποδηλάτων γεμίζουν τα ταμεία τους μιας και οι Έλληνες αφήνουν το αυτοκίνητο και γυρνούν σε οικονομικότερες και οικολογικότερες λύσεις.

«Οι πωλήσεις ποδηλάτων παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη αύξηση σε ποσοστό περίπου 20%, σε σχέση με πέρσι», σημειώνει στον «Αγγελιοφόρο» ο υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ εταιρίας ποδηλάτων της Θεσσαλονίκης Κλεόβουλος Θεοτόκης.

Ο ίδιος λέει ότι η χρήση ποδηλάτου αυξάνεται σε όλη την Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη, πάντως, να παρουσιάζει μικρότερη αύξηση σε σχέση με την Αθήνα. Ωστόσο όπως επισημαίνει, δεν αυξάνονται μόνο οι πωλήσεις των ποδηλάτων, αλλά και οι επιδιορθώσεις. «Πολλοί “ξέθαψαν” τα ποδήλατά τους και σπεύδουν για το απαραίτητο σέρβις», καταλήγει ο κ. Θεοτόκης.

Αυξημένη όμως είναι και η αγοραστική κίνηση σε μηχανάκια μέχρι 125 κυβικά, αλλά και στα «παπάκια», που «πουλάνε σαν… τρελά», λέει ο Παντελής Λαζάρου, ο οποίος εμπορεύεται μηχανές.

 «Υπάρχει κόσμος που μας ζητάει μεταχειρισμένο μηχανάκι, ο οποίος διαθέτει 500 με 600 ευρώ. Η πλειονότητα των πελατών μας είναι τριανταπεντάρηδες και σαραντάρηδες, οι οποίοι ψάχνουν ένα φτηνό μέσο μετακίνησης, με το οποίο θα κάνουν καθημερινά οικονομία, αφήνοντας στην άκρη το αυτοκίνητο. Τα μηχανάκια που κοστίζουν μεταξύ 1.600 και 2.000 ευρώ είναι αυτά που έχουν περισσότερη ζήτηση», επισημαίνει ο κ. Λαζάρου.