Κόντρα ξέσπασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας σχετικά με την υπόθεση των απουσιών των δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ο γνωστός ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Γεωργούλης, ακολουθώντας την τακτική της δημοτικής συμβούλου ‘Ασπας Σουλούκου, έχει στείλει εξώδικο προς στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων, κ. Τάχο, με αφορμή την επιστολή που είχε αποστείλει ο πρόεδρος, προς την αρμόδια ελεγκτική Αρχή, ζητώντας να παρθούν μέτρα για τις πολλές απουσίες των δύο συμβούλων από τις συνεδριάσει του συμβουλίου.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα των απουσιών, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επεσήμανε πως δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τους δύο δημοτικούς συμβούλους, ενώ χαρακτήρισε «ανάξιο λόγου» το θέμα της πολιτικής δίωξης, στο οποίο αναφέρθηκε η κ. Σουλούκου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος το ΔΣ τόνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε ενημερωθεί σχετικά, ενώ κλείνοντας τόνισε με νόημα: «Όλοι δουλεύουμε και είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών. Όποιος δεν μπορεί να το δηλώσει. Ας μας πει ότι θα έρθω όποτε γουστάρω…»

Λίγο νωρίτερα στην τοποθέτησή της η ‘Ασπα Σουλούκου, μεταξύ άλλων απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του ΔΣ χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις είπε: «Εκθέτετε το Σώμα με τις άστοχες ενέργειές σας. Λέτε ότι νοιάζεστε για την νομιμότητα με το να στέλνετε επιστολές μόνο για τους δύο. Η προχειρότητά σας εκθέτει ακόμη και τους ημετέρους. Πείτε επιτέλους ποιο είναι το κίνητρό σας».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι το θέμα δεν έπρεπε να πάρει άλλες διαστάσεις και περισσότερο πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι. Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα καμιάς πολιτικής δίωξης και τόνισε πως η ενέργεια του προέδρου «ήταν προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας του Δ.Σ».

Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Τάχος, από τις 75 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που έχουν γίνει, ο Αλέξης Γεωργούλης έλειπε 49 φορές, ενώ η κα. Σουλούκου δεν συμμετείχε σε 39 συνεδριάσεις.