Δεύτερη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στα επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης.

Η χθεσινή πρώτη μέρα της απεργίας χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή, αφού εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις πορείες. Δεν έλειψαν, βέβαια, τα επεισόδια και η ένταση με πετροπόλεμο, καταστροφές και μολότοφ ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Σήμερα:

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν εκτελούν δρομολόγια ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 έως τα μεσάνυχτα, ενώ και σήμερα δεν θα γίνονται στάσεις στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό. Λεωοφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9:00-21:00, ο ΗΣΑΠ από 10:00-18:00 και το τραμ από τις 8:00-20:00.

Τα ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα βγουν στους δρόμους.

Από τις 6 χθες το πρωί έχει κηρύξει νέα 48ωρη απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και οι λιμενικοί υπάλληλοι. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν όλες οι πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η μη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι τελωνειακοί συμμετέχουν από χθες στην 48ωρη απεργία, ενώ και οι γιατροί του ΙΚΑ θα κάνουν μέχρι αύριο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ και τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της  η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών. Έως και σήμερα απεργούν και οι ομοσπονδίες εφοριακών, αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο και την εφεδρεία. Απεργούν και οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι.

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί

Κλειστές θα είναι και σήμερα οι τράπεζες, με τους υπαλλήλους της Αγροτικής να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στις 11 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στην περικύκλωση της Βουλής.