«Κενό γράμμα» χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την είσοδο των ΜΑΤ στο ΧΥΤΑ Φυλής, αφού όπως επισημαίνει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε θέση μάχης και κλιμακώνουν τις μορφές πάλης με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απέναντι στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης προχώρησε στο μοναδικό όπλο που της έχει απομείνει: «τη χρήση αστυνομικής βίας, τις δικαστικές παρεμβάσεις και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει με τους ιδιώτες φίλους της».

Όπως επισημαίνει μάλιστα, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στη Φυλή είναι ανούσια, αφού «κανένα απορριμματοφόρο Δήμου δεν πρόκειται να πάει στο ΧΥΤΑ για να αδειάσει και γιατί οι ιδιώτες δεν μπορούν να μαζέψουν απορρίμματα τόσων ημερών, αλλά και γιατί σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο της Αθήνας συναντούν την αντίσταση και αποδοκιμασία, όχι μόνο των απεργών εργαζομένων, αλλά του συνόλου της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού της Αθήνας».

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καλούν μάλιστα τους ιδιώτες και το συνδικάτο των ιδιοκτητών φορτηγών να σταματήσουν από μόνοι τους, πριν τους σταματήσουν τα κύματα των αγανακτισμένων πολιτών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ απευθύνει παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία-μέλη της να πάρουν πρόσθετα απεργιακά μέτρα, συγκροτώντας απεργιακές φρουρές «για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των ΟΤΑ».

Τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας της Ομοσπονδίας.