Τη διαβεβαίωση ότι «η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα» καθώς δεν θα υπάρχει ούτε ένα σκουπίδι στους δρόμους της Αθήνας παρείχε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ επεσήμανε ότι απόψε θα γίνει προσπάθεια να μην φθάσει στα άκρα, η σύγκρουση με τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, που μπλοκάρουν τον ΧΥΤΑ Φυλής. «Δεν θα χυθεί αίμα» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Παράλληλα, ο κ. Κουκουλόπουλος προειδοποίησε τους εργαζόμενους στον ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι εάν δεν συνδράμουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης (καθώς αυτοί είναι οι νομοί με το μεγαλύτερο πρόβλημα) η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταργήσει όλους τους δημόσιους οργανισμούς υπηρεσιών καθαριότητας και να τους αναθέσει σε ιδιώτες. Μάλιστα, επικαλέστηκε την υγειονομική διάταξη που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας, που κάνει λόγο για «τοξική βόμβα» που θα πρέπει να απομακρυνθεί.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η χθεσινή διυπουργική υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο ενέκρινε την προκήρυξη διαγωνισμού, έως τον Δεκέμβριο προκειμένου να γίνει σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού φορέα για τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά τότε, «ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα κλείνει ποτέ» καθώς στο πλαίσιο της σύμπραξης, ο ιδιώτης – ανάδοχος θα έχει την ευθύνη των εγκαταστάσεων και προσωπικό δικό του, ενώ σημείωσε ότι το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων θα είναι χαμηλό.

Καταφέρθηκε για ακόμα μια φορά εναντίον των εργαζομένων στον ΠΟΕ – ΟΤΑ για τις απειλές και τους προπηλακισμούς, ενώ αποκάλυψε ότι σε ιδιωτική κλινική έριξαν μολυσματικά απορρίμματα στον αυλόγυρό της.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» καθώς ανησυχεί για την όξυνση και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην εμποδίσουν την είσοδο των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής.