Έληξε σήμερα η προθεσμία που είχε δώσει στους συνταξιούχος ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος για να απογραφούν.

Υπενθυμίζεται ότι μολονότι η προθεσμία έληξε την περασμένη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, είπε πως όσοι θελήσουν να απογραφούν στις τράπεζες μέχρι και σήμερα θα συμπεριληφθούν στον σχετικό κατάλογο, αφού το ΙΚΑ θα παραλάβει τις εγγραφές από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ την Τετάρτη.

Στους 898.643 ανήλθαν τελικά οι δικαιούχοι κύριας και επικουρικής σύνταξης, που απεγράφησαν, ενώ στους 109.421 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των μη απογεγραμμένων, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της απογραφής των δικαιούχων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν απεγράφησαν 99.131 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης και 10.290 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης.

Στα διευθυντικά κλιμάκια του ΙΚΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των 109.000 που δεν απογράφηκαν, είναι συνταξιούχοι «φαντάσματα» οι οποίοι όμως κοστίζουν κάθε χρόνο στο ταμείο 1,3 δισεκατομμύρια!

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το ΙΚΑ θα αναζητήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχει δοθεί παράνομα σε συνταξιούχους «μαϊμού».