Έτοιμος ο «Τειρεσίας» για την τηλεφωνία

Θα αφορά μόνο οφειλές άνω των 200 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
11:47
07/10/2016
Έτοιμος ο «Τειρεσίας» για την τηλεφωνία
2
loading

Κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Τηλέγνους» δημιουργούν οι τέσσερις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Wind, Vodafone, Cyta), προκειμένου να διαχειριστούν τη λίστα με κακοπληρωτές που αλλάζουν δίκτυο, αφήνοντας «φέσια» στον προηγούμενο πάροχο.

Οι τέσσερις εταιρίες κατέχουν από 25% στην επιχείρηση, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες.

Η «Τηλέγνους» θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Οσον αφορά τα στοιχεία του συνδρομητή που βρίσκεται στη λίστα, θα περιλαμβάνεται το όνομα, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η διεύθυνση και η οφειλή όσων θεωρούνται κακοπληρωτές. Σημειώνεται ότι θα αφορά μόνο οφειλές άνω των 200 ευρώ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες (έχουν περάσει δηλαδή τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής).

Βάσει της σχετικής απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, «οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώνουν μέσω σχετικού εντύπου που υπογράφει ο συνδρομητής με σχετικό γενικό όρο και σε λογαριασμό που αποστέλλεται στον συνδρομητή· σε κάθε δε περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώνουν το υποκείμενο μέσω της αποστολής του επόμενου λογαριασμού του ή/και μέσω σύντομου γραπτού μηνύματος στο κινητό του τηλέφωνο (SMS) ότι η οφειλή του κατέστη ληξιπρόθεσμη και ότι πλέον ο πάροχος έχει δικαίωμα και θα διαβιβάσει το στοιχείο αυτό στο κοινό αρχείο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ……..

    Θα ανθίσει η καρτοκινητή! Όταν προπληρώνεις....... Δεν πα να χρωστάς.....

  2. avatar 322323

    ΠΟΙΝΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει