«Όλες οι επενδύσεις που γίνονται στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν θετικό πρόσημο για την πόλη του Πειραιά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

«Ο νέος προβλήτας για μεγάλα κρουαζιερόπλοια είναι πολύ σημαντικός», είπε ο Γιάννης Μώραλης και ενώ παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον.

Αναφερόμενος στους νέους επενδυτές του λιμανιού και την μεγάλη εμπειρία τους στη διαχείριση των λιμανιών, ο δήμαρχος Πειραιά κατ’ αρχήν πιστεύει τους στόχους των επενδυτών που θέλουν να μετατρέψουν τον Πειραιά σε μαργαριτάρι της Μεσογείου, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά λέει, η ανάπτυξη του λιμανιού θα πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της πόλης και των δημοτών.

Τον προβλήτα εγκαινίασαν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited Captain Xu Lirong, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος Captain Fu Chengqiu και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.