Δρίτσας: Να βάλουν ναυαγοσώστες οι επιχειρηματίες για να μειωθούν οι πνιγμοί στην Κρήτη

Αύξηση σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι


ΕΛΛΑΔΑ
17:58
30/08/2016
Δρίτσας: Να βάλουν ναυαγοσώστες οι επιχειρηματίες για να μειωθούν οι πνιγμοί στην Κρήτη
3
loading

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι πνιγμοί για την Κρήτη οι πνιγμοί με τον αριθμό των νεκρών στις παραλίες του νησιού για φέτος να φτάνει στους 27.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαϊτάκης στο πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είναι απογοητευτικά.

Συγκεκριμένα παρατηρείται αύξηση των πνιγμών σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι ενώ μείωση καταγράφεται μέχρι στιγμής μόνο στο Ηράκλειο.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε πως στα σχέδια του υπουργείου υπάρχει προγραμματισμός προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα. Πρόκειται για ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών, τόσο με θεωρητική αλλά με πρακτική εξάσκηση σε κολυμβητήρια, τα οποία σύμφωνα με τον υπουργό θα υλοποιηθούν άμεσα.

Σε ό,τι αφορά στους ναυαγοσώστες ο υπουργός πέταξε το μπαλάκι στους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται παραλίες λέγοντας πως τα χρήματα που βγάζουν είναι πολλά και έπρεπε οι ίδιοι να μεριμνούν για την ύπαρξη ναυαγοσώστη.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar τι μυαλά

    κουβαλάτε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  2. avatar Boxer343

    Οι επιχειρηματίες πληρώνουν φόρους και ένα σωρό χρήματα για την άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας. Την υποχρέωση παρουσίας ναυαγοσώστη τη φέρει το κράτος, και όχι αυτός που τη νοικιάζει, όπως στις ξενοδοχειακές μονάδες η υποχρέωση είναι του ιδιοκτήτη. Με την ίδια λογική στις ακριβές συνοικίες (πχ κολωνάκι, εκάλη, κηφισιά κ.α.) δεν θα έπρεπε να υπάρχει αστυνομία και να προσλαμβάνουν αποκλειστικά σεκιουριτάδες. Αλλά από άχρηστους να περιμένεις..

  3. avatar rataplan

    Μπράβο Δριτσα ιδιωτική πρωτοβουλία παντου τι αριστερά τι δεξιά.Ιδιώτες παντού μπας και γίνει δουλειά????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει