Τέθηκε σήμερα δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη «Σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων», που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του κράτους, για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παράλληλα το ΥΠΕΚΑ καλεί τους Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα κ.ά. να υποβάλουν υποψηφιότητες για το Δ.Σ. της εταιρίας.

«Με δεδομένο ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών μη αποκλειστικής χρήσης καθώς επίσης και με δεδομένο ότι πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο της εθνικής μας απουσίας για πολλά χρόνια από το συγκεκριμένο χώρο, πρέπει να κινηθούμε με ταυτόχρονες και παράλληλες διαδικασίες, και όχι με το γνωστό σειριακό τρόπο, προωθώντας μέσα σε ελάχιστους μήνες πρωτοβουλίες που διαφορετικά θα απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», αναφέρει το υπουργείο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2011.