Στοιχεία που προέκυψαν από την προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση Σέχτα επαναστατών, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του νήματος και να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτεροι σημασία σε τρία πράγματα:

Συγκεκριμένα:

-Ψάχνουν λεπτομέρειες από τη φωτογραφία που έστειλαν τα μέλη της οργάνωσης και απεικονίζουν τον οπλισμό τους.

Οι αστυνομικοί ερευνούν που τραβήχτηκε η φωτογραφία, με τι μηχανή αλλά και στοιχεία που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Δηλαδή, η ανάλυση στα ειδικά μηχανήματα της ασφάλειας φανερώνει λεπτομέρειες που δεν είναι ορατές αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές στις έρευνες.

-Η Αντιτρομοκρατική αναλύει τα όσα αναφέρουν στην προκήρυξη τα μελή της οργάνωσης.

Η αναφορά ότι τον τελευταίο χρόνο τα μέλη της Σέχτας πραγματοποιούσαν ληστείες προκείμενου να ζουν είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια συνεργασία με αστυνομικούς της ασφάλειας και να διερευνούνται εξονυχιστικά ληστείες του τελευταίου έτους.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν δηλαδή επιθέσεις σε τραπεζικά καταστήματα που έχουν άρωμα τρομοκρατίας με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Συνεπώς θεωρείται πολύ πιθανό κάποια κάμερα να έχει τραβήξει τις κινήσεις των δραστών.

– Τα δώδεκα πιστόλια, τα τρία καλάζνικοφ και συνολικά όλος ο οπλισμός που αποκάλυψαν στην φωτογραφία που έστειλάν τα μέλη της οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προμηθεύτηκαν από ποινικούς.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής αναζητούν μέσω της διαδρομής των όπλων τις πιθανές διασυνδέσεις της Σέχτας Επαναστατών με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Oι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τα δύο άτομα που στην προκήρυξη της η Σέχτα Επαναστατών κατονομάζει ως σωματοφύλακες του Σωκράτη Γκιόλια.

Σκοπός τους να μάθουν λεπτομέρειες από τα όσα τους είχε πει ο δημοσιογράφος αλλά και ύποπτες κινήσεις που οι ίδιοι εντόπισαν κατά την διάρκεια των διαδρομών που συνόδευαν τον 37χρονο δημοσιογράφο.

Πηγή:protothema