Αμβρόσιος: Ο διωγμός των Χριστιανών άρχισε

«Ναι, είναι αλήθεια, μας καταδιώκουν μέσα στο σπίτι μας»


ΕΛΛΑΔΑ
13:31
02/08/2016
Αμβρόσιος: Ο διωγμός των Χριστιανών άρχισε
34
loading

Την εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη την ώρα της λειτουργίας σχολίασε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

«Ναι, είναι αλήθεια! Τώρα μας καταδιώκουν μέσα στο σπίτι μας! Το ακούσατε! Στη Θεσσαλονίκη χθές μια ομάδα αναρχικών Ελλήνων– παιδιών δηλ. της ταλαίπωρης Ελλάδος- ώρμησαν στον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, το πρωΐ, δηλ. την ώρα που ετελείτο η θεία λειτουργία, και τα έκαμαν «γυαλιά-καρφιά» !!!!!

Το γεγονός αυτό μας έθλιψε βαθύτατα! Τώρα πια είμαστε απροστάτευτοι μέσα στο σπίτι μας. Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της φροντίζουν, και πολύ μάλιστα, για την ασφάλεια και την προστασία των μεταναστών, όχι όμως ημών των μονίμων κατοίκων, συγχρόνως δε και νομίμων πολιτών, του ιστορικού αυτού τόπου», ανέφερε ο μητροπολίτης.

Σε άρθρο του στο προσωπικό του blog συνέχισε: «Για να εκφράσουμε την λύπη μας απεστείλαμε ένα μήνυμα συμπαθείας πρός τον Παναγιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον, το οποίον και σας γνωστοποιούμεν.

Αδελφοί μου, σηκωθήτε από τον καναπέ της ραστώνης! Σκεφθήτε στοχαστικά: Θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας; Θα τους αφήσουμε να πολεμάνε την πίστη μας; Θα τους αφήσουμε να επαναλάβουν, ό,τι έκαμαν στη Θεσσαλονίκη; Μήπως ήλθε η ώρα να αντισταθούμε; Να αντιστα-θούμε νόμιμα μεν, αλλά και δυναμικά; Η αναρχία θέλει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ; Αλλοιώς ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩ-ΠΙΖΕΤΑΙ!

Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε αυτούς, που μας αδικούν ως άτομα! Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να βλάψουν την αμώμητη πίστη μας! Μήπως, λοιπόν, θα χρειασθούν κάποιοι Πρωτομάρτυρες, Μάρτυρες και Μεγαλομάρτυρες, για να υπερασπισθούν τον Σωτήρα Χριστό; Σκεφθήτε το.

Στο Βοτανικό των Αθηνών κάποιοι γενναίοι απόστρατοι Έφεδροι Αξιωματικοί άρχισαν ήδη μια ειρηνική Επανάσταση! «Η ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ», μας έγραψε ένας πιστός Χριστιανός και γενναίος Έλληνας».

Στην επιστολή του προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη σημειώνοντας: «Αυτά και άλλα παρόμοια φαινόμενα θα είναι -δυστυχώς- εφ΄εξής τα έργα ανευθύνων ή και περιθωριακών προσώπων, άτινα όμως άρχισαν να εμφανίζωνται «διά πρώτην φοράν εις την Πατρίδα μας» όπως ορθώς υπογραμμίσατε, επί των ημερών ενός αθέου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, του κ. Νικ. Φίλη, ο οποίος

1. έχει κηρύξει τον πόλεμον:

κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών,

κατά του εκκλησιασμού των Μαθητών,

κατά της πρωϊνής προσευχής εις τα δημόσια Σχολεία,

2. διατηρεί ως Συμβούλους του Πανεπιστημιακούς Καθηγητάς, οι οποίοι - δυστυχώς- χρησιμοποιούνται συγχρόνως και υπό της .......Ιεράς Συνόδου,

3. έχει απαγορεύσει την παρουσίαν ημών των Κληρικών εις τα Δημόσια Σχολεία!

Ας τον χαίρωνται, λοιπόν, οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο Οποίος, καθώς θρυλείται, επέστησε την προσοχήν του Υπουργού κ. Φίλη δια του εξής μηνύματός του: «πρόσεχε, να μη στενοχωρήσης προσωπικώς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμον, διότι αυτός είναι Φίλος μου»! Καλό είναι αυτό, κ. Τσίπρα, αλλά δεν φθάνει! Πάνω από τα πρόσωπα είναι ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar FABARM

  ειναι ωραιο να αντιμετωπιζες τετοιους τυπους σαν τον αμβροσιο χρησημοποιοντας και τα ιδια τα επιχειρηματα τους αλλα και τα δογματα τους( και ας μη τα πιστευεις)
  _________________
  ΑΜΒΡΟΣΙΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
  ΤΡΙΤΗ ΕΝΤΟΛΗ!....(και ολιγον απειλητικη)......

  "Δεν θα προφέρεις καταχρηστικά το όνομα του Κυρίου, του θεού σου. Εγώ ο Κύριος δεν θ' ΑΘΩΩΣΩ κανέναν που προφέρει το όνομα μου καταχρηστικά."

  1. avatar είσαι πολύ λίγος χαχαχαχαχα

   αλλο να κάνεις πνεύμα
   άλλο να το έχεις,,,, χαχαχαχαχαχαχ

   1. avatar FABARM

    "Αρχαία πνεύματα του κακού
    ..μεταμόρφωσε αυτό το σάπιο σωμα στον Μαμ-Ρα τον παντοτινό!!!....μουυυυαααααα..σε μας ρε μεγαλε

 2. avatar νιαου

  Τις ρομφαίες τις είδατε;

 3. avatar FABARM

  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..οτι ο αμβροσιος εχει αλλεργια στο σκορδο και στο ασημι??
  ...και πως μονο το χρυσαφι δεχεται ο οργανιμος του?

 4. avatar Νίκος χασαπης

  Δηλαδη τι περιμένατε οταν ψηφίζατε άθεους ,ανθελληνες,Αντίχριστους να σας κυβερνήσουν?

 5. avatar tis

  "Πόσοι έπολέμησαν τήν Έκκλησίαν καί οί πολεμήσαντες άπώλοντο; Αύτη δέ ύπέρ τόν Ούρανόν άναβέβηκε. Τοιούτον έχει μέγεθος ή Έκκλησία, πολεμουμένη νικά, έπιβουλευομένη περιγίνεται, ύβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται, δέχεται τραύματα καί ού καταπίπτει έκ τών έλκών, κλυδωνίζεται άλλ’ ού καταποντίζεται, χειμάζεται, άλλά ναυάγιον ούχ ύπομένει, παλαίει, άλλ ούχ ήττάται, πυκτεύει, άλλ’ ού νικάται…Μή άπέχου τής Έκκλησίας, ούδέν γάρ τής Έκκλησίας ίσχυρότερον. Ή έλπίς σου ή Έκκλησία, ή σωτηρία σου ή Έκκλησία, ή καταφυγή σου ή Έκκλησία. Τού Ούρανού ύψηλοτέρα έστί, τής γής πλατυτέρα έστίν. Ούδέποτε γηρά, άεί δέ άκμάζει." (Ίωάννης ό Χρυσόστομος, Migne Τόμος 52, σελ. 402)

  1. avatar Σοφός 2016

   Μόνο που... η Εκκλησία που αναφέρεται ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, είναι η Εκκλησία του Χριστού και όχι η Κρατική ελλαδική Εκκλησία, που είναι αντιχριστιανική και μασωνική.

   1. avatar tis

    το να υπάρχουμε κάποιοι ανάξιοι νομίζω περιλαμβάνεται σε αυτό που λέει ο άγιος
    και η Εκκλησία του Χριστού είναι και ο Ρώσος και ο Κινέζος και ο Αφρικανός ορθόδοξος, είναι και ο Χριστός που είναι η κεφαλή της Εκκλησίας
    σε αυτή την Εκκλησία μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και αυτό είναι το βασικό

    1. avatar FABARM

     αγιος ο αμβροσιος??????????????????????
     αυτος κανει αγιασμο φοροντας γαντια!!!
     αν πεταξουμε αγιασμο πανω του, θα παθει εγκαυματα τριτου βαθμου!

     1. avatar tis

      *άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, ο οποίος σημειωτέον εκδιώχτηκε από τη βασίλισσα που πήρε με το μέρος της και ιεράρχες, άρα πάντα συνέβαιναν διάφορα και επομένως επιβεβαιώνονται αυτά που λέει ο άγιος

      καλά θα είναι να μην είμαστε εύκολοι να επικρίνουμε, δεν θα μας χρειαστεί ως βοηθούς ο Χριστός κατά την κρίση

 6. avatar Διαχωριστήρας

  Όσο δεν γίνεται διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, τόσο οι αναρχικοί θα τα κάνουν μπάχαλον

 7. avatar Αετός στελιος

  Πέρα από τα προσφερόμενα από την Εκκλησία βοηθήματα προς πτωχούς ασθενείς και γενικά ενδεεις μάλιστα σε καθημερινή βάση.Η καθιέρωση Συσσιτίων σε πολλές Ενορίες καθ όλη τήν χώρα είναι όχι μόνο αξιόλογο αλλά εκπληκτικό ΓΕΓΟΝΟΣ.Εδω καθημερινά σιτίζονται 250000 διακόσιες πενήντα χιλιάδες άπορα άτομα.

 8. avatar Βασίλειος ο Β”

  Σύντομα οι αναρχικοί θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Ξεχνάνε ότι και οι Χριστιανοί μπορούν να μάχονται όταν η περίστασις συγχωρεί: Όρκος Φιλικής Εταιρίας

  «Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της, μήτε να σταθώ κατ΄ουδένα λόγον ή αφορμή του να καταλάβωσι άλλοι ποτέ, ότι γνωρίζω τι περί τούτων, μήτε εις συγγενείς μου, μήτε εις πνευματικόν ή φίλον μου.
  Ορκίζομαι ότι εις το εξής δεν θέλω έμβει εις καμμίαν εταιρείαν, οποία και αν είναι, μήτε εις κανέναν δεσμόν υποχρεωτικόν. Και μάλιστα, οποιονδήποτε δεσμόν αν είχα, και τον πλέον αδιάφορον ως προς την Εταιρείαν, θέλω τον νομίζει ως ουδέν.
  Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου αδιάλλακτον μίσος εναντίον των τυράννων της πατρίδος μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

  1. avatar Κωστας 14

   Εχεις πρόβλημα,ζήτα βοήθεια.

 9. avatar Nikolaos4

  Εμείς είμαστε Έλληνες.Παιδιά θεών.Ελλήνων.δε πιστεύουμε σε εβραϊκές θρησκείες.Δίας.Αφροδίτη. Άρης.Εκάτη Άδης Νέμεσις .πάρε την εβραϊκή θρησκεία Σ και πίσω στο Ισραήλ

  1. avatar Δημοκράτης

   Εδώ μέχρι και οι αρχαίοι φιλόσοφοι δεν τους πίστευαν (Πλάτωνας,Σωκράτης,Αριστοτέλης,Επίκουρος κλπ),θα τους πιστέψουμε εμείς;Δεύτερον αν ήταν εβραϊκή η θρησκεία μας (ο Χριστιανισμός),θα γιορτάζαμε τις ίδιες γιορτές και πραγματοποιούνταν και η περιτομή.Τα βλέπεις πουθενά αυτά στον Χριστιανισμό;Είπαμε είστε άθεοι και δικαίωμα σας,άλλα μην αμαυρώνετε την ιστορία και την πραγματικότητα.Να έχετε επιχειρήματα...

 10. avatar Απο τα λά’ι’κσ φαίνεται

  πως ο διχασμός καλά κρατεί.

  1. avatar Μπα….

   Θρήσκοι - Άθεοι: 99% - 1%. Απλά οι άθεοι φωνάζουν πιο δυνατά πιστεύοντας πως έτσι θα φανούν πιο πολλοί...

 11. avatar Αχρηστερος

  Α θέλει και δυναμική επανάσταση ε;
  Γουστάρω να δω παπάδες κουκουλοφόρους να την πέφτουν με καντήλες μολότοφ και εξαπτέρυγα στα Εξάρχεια και να αφορίζουν τα ΜΑΤ.

  1. avatar Αυθάδης

   μάλλον δεν πρόλαβες το 1988 και τους σπασμένους κινηματογράφους από ιερωμένους λόγω της ταινίας 'τελευταίος πειρασμός', αυτή ήταν και η μόνη δυναμική αντίδραση της Εκκλησίας που θυμάμαι έως τώρα όταν για κάποιο λόγο θίγεται

   1. avatar Αχρηστερος

    Το πρόλαβα, ήμουν εκεί στα επεισόδια και την είδα τελικά σε βιντεοκασέτα (παράνομα).
    Μάλιστα το έχω αναφέρει και άλλες αναρτήσεις μου. Μια από αυτές είναι και σημερινή, πριν διαβάσω την δική σου. Σύμπτωση.
    Έχω δει και άλλες "εκδηλώσεις αγάπης" από το ποιμνίο. Όπως το να παίρνουν στο κυνήγι, με σταυρούς στο χέρι (πως διώχνανε τον Κρίστοφερ Λι στις ταινίες ένα πράγμα), κάτι ταλαίπωρους Ιεχωβάδες που ξεροσταλιάζανε με κάτι φυλλάδια.
    Κάτι επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών μητροπολιτών, επειδή ο δικός τους υποψήφιος μητροπολίτης ήταν πιο αγαπητός στον θεό από τον άλλο υποψήφιο.
    Αλλά σε γενικές γραμμές ναι, το 1988 ήταν η τελευταία μαζική εκδήλωση χριστιανικής ηθικής.

 12. Εσενα δεν θα ηταν ασχημο να σε ξυριζαν χωρις αφρο!.

 13. avatar Χιουρεμ Σουλταν

  Παπακα συγχωρησον αυτους. Ου γαρ οιδασι τι ποιουσι... Αγαπατε αλληλους.. Εσυ τους εχεις ξε χε σει ολους βεβαια..

 14. avatar Greytemples

  Σεβασμιοτραγοπαπα.... Ο διωγμος σας δεν αρχισε... αργησε!!

 15. avatar Στέφανος12345

  Οι Ελληνες δεν είναι χριστιανοί. Πάρτε την ανατολίτικη θρησκεία του λαθρομετανάστη Ιησού και πίσω στο Ισραήλ. Εδώ είναι η ιερή Ελλάς!

 16. avatar Sotiris

  Σεβασμιώτατε,
  η Ελλάδα αργά αλλά σταθερά, διαλύεται, εξαϋλώνεται, τρώει μόνη της τα σωθικά της μέχρι το πέρασμα στην ανυπαρξία και οι Έλληνες στη δουλεία.

 17. avatar σα

  η φατσα στη φωτο σταζει καλοσυνη...

 18. avatar satiros

  Ασε του Χρηστούς παπά. Να μιλάς για τα πελατάκια που χάνεις αυτά σε ενδιαφέρουν. [...]

 19. avatar Aris30

  καμια σχέση με τους πρώτους χριστιανούς...θεός σας είναι το χρήμα..........

  1. avatar σα

   Οι πονηροι δουλευουν για το χρημα και οι αγαθοι για..τους πονηρους

 20. avatar A.Π

  Η ιστορία θα αποδείξει ποσο σωστές ειναι αυτές οι επισημάνσεις και οι προβληματισμοί του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει