Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στην ασφαλιστική αγορά για το ενδεχόμενο μιας νέας ανάκλησης άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής εταιρείας.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα στην αγορά διέρρευσε ότι στις προθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος είναι να κινηθεί επιθετικά γνωρίζοντας ότι μία ασφαλιστική εταιρεία δεν είναι σε θέση να καλύψει τις κεφαλαιακές της υποχρεώσεις.

Δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για εταιρεία με προσανατολισμό στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, συναγερμός έχει σημάνει και στο Επικουρικό Κεφάλαιο το οποίο ήδη αντιμετωπίζει ελλείμματα άνω των 700 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας αποζημιώσεις μετά την πάροδο 2,5 έως και 3 ετών από το κλείσιμο κάθε φακέλου.

Ενδεχόμενη ανάκληση της άδειας λειτουργίας μιας ακόμη ασφαλιστικής εταιρείας θα σημάνει την οικονομική καταδίκη του Επικουρικού Κεφαλαίου, όπως επισημαίνει το Insuranceworld.gr, αφού το άνοιγμά του θα εκτιναχθεί στo 1 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τώρα τα δίκτυα πωλήσεων, παραμένουν σε εγρήγορση ώστε εφόσον επιβεβαιωθούν οι ανωτέρω πληροφορίες να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και να κερδίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο της ανακληθείσας εταιρείας, σε μια περίοδο που δεν επιτρέπει να χαθεί ούτε ένας ασφαλισμένος!

Πηγή: 24h.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο