Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα με το όζον στο «κόκκινο»

Υπέρβαση του ορίου σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης


ΕΛΛΑΔΑ
15:22
14/07/2016
Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα με το όζον στο «κόκκινο»
2
loading

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα, όπου σήμερα υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προκύπτει από τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 14:00 σημειώθηκε η εξής υπέρβαση:

pinaaks

Από το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar iop

    Ποιός [...] σκέφτηκε τον δακτύλιο (μονά-ζυγά)???? Εγω που μένω Πόρτο Ράφτη (και ολοι που μένουν εκτός αλλα και εντός) τι θα κάνουν??? Να πάρουμε κάνα ποδήλατο, πατίνι??? [...]!!!!!

  2. avatar Σφαίρας

    Είμαι υπέρ της αύξησης των τιμών του όζον και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και της ανόδου της θερμοκρασίας, για να μάθουν οι αθηναίοι να κάνουν αποκέντρωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει