Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια και έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Από το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά διασπάστηκε σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας, όπου και έπεσαν οι προσπάθειες της των δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης και επαναληφθεί η καταστροφή του 2007.

Ωστόσο, η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο νοτιοδυτικό μέτωπο με αποτέλεσμα αυτή την ώρα η κοινότητα Στεφάνη να έχει περικυκλωθεί από φλόγες και πυκνούς καπνούς, ενώ οι φλόγες κατευθύνονται προς τα χωριά Πράσινο και Πάνακτος, μεταξύ των οποίων βρίσκεται αποθήκη πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ, όπως μετέδωσε το Mega.

Παράλληλα, κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, τόνισε ότι αιτία της καταστροφής είναι η επιλογή της πυροσβεστικής να ρίξει το βάρος των προσπαθειών στο μέτωπο προς την Πάρνηθα, επιλογή που οφείλεται στην ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης.