Κομισιόν: Χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους στα νησιά του Ιονίου

Θα καλύψει το κόστος των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν


ΕΛΛΑΔΑ
16:01
21/06/2016
Κομισιόν: Χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους στα νησιά του Ιονίου
1
loading

Τη χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τους σεισμόπληκτους στα νησιά του Ιονίου, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο σεισμός που έπληξε τον περασμένο Νοέμβριο το νησί της Λευκάδας και τα βόρεια τμήματα της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς προκάλεσε ζημιές σε δρόμους, σπίτια και τουριστικές περιοχές. Ως εκ τούτου, η οικονομική ενίσχυση ύψους 1,65 εκατ. ευρώ έχει στόχο να βοηθήσει στην αποκατάσταση των υποδομών, θα καλύψει το κόστος των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν, καθώς μέρος των εργασιών καθαρισμού.

«Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. είναι ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα αλληλεγγύης για τις στιγμές ανάγκης. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα βοηθήσει τις κοινότητες στα Ιόνια Νησιά να σταθούν ξανά στα πόδια τους και θα αναζωογονήσει την οικονομική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού», δήλωσε η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

Η πρόταση της Κομισιόν πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. [...] ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΓΚΡΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΑΧΥΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΑΣ ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει