Αλαλούμ με το νέο τέλος ακινήτων

Επί περισσότερων τετραγωνικών από τα κανονικά θα επιβληθεί ο νέος φόρος


ΕΛΛΑΔΑ
9:02
12/09/2011
Αλαλούμ με το νέο τέλος ακινήτων
9
loading

Δεν έφτανε η σημαντική επιβάρυνση, που θα υποστούν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το νέο χαράτσι, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο επί περισσότερων τετραγωνικών από αυτά που δήλωσαν στο Ε9. Δείτε γιατί:

Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη βάσει του Ν.2130/93 να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Ομοίως, βάση των Νόμων 25/75, 429/76, και 1080/80, η ΔΕΗ υποχρεούται να εισπράττει τα υπέρ τρίτων ποσά των Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου.

Η χρέωση των Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.), του Δημοτικού Φόρου (Δ.Φ.) και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα, που αναφέρονται στο έγγραφο του αρμόδιου Δήμου, το οποίο προσκομίζεται από τον πελάτη κατά την αρχική ηλεκτροδότηση.

Ο υπολογισμός γίνεται ως ακολούθως :

για ΔΤ, ΔΦ :(τ.μ. ακινήτου) Χ (συντελεστή Δ.Τ ή Δ.Φ.) Χ (ημέρες έκδοσης λογ/σμού)
για ΤΑΠ : (τ.μ. ακινήτου) Χ (τιμή ζώνης) Χ (παλαιότητα) Χ (συντ. ΤΑΠ) Χ (ημέρες έκδοσης λογ/σμού)

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι οι φόροι, που εισπράττονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν υπολογίζονται επί της καθαρής επιφανείας του κτιρίου ή διαμερίσματος, αλλά επί της συνολικής φωτιζόμενης επιφάνειας.

Έτσι, ένα διαμέρισμα καθαρής επιφάνειας, π.χ. 70 τετραγωνικών μέτρων, στη ΔΕΗ μπορεί να εμφανίζεται με σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια, αφού πρέπει να περιλαμβάνονται σε αυτήν όλοι οι φωτιζόμενοι χώροι, όπως βεράντες, χώρος σταθμεύσεως κ.λπ.

Συνεπώς, το νέο τέλος δεν θα επιβληθεί βάσει της πραγματικής επιφανείας που έχει δηλωθεί στο Ε9, αλλά βάσει της φωτιζόμενης επιφανείας που υπάρχει στα στοιχεία της ΔΕΗ. Με άλλα λόγια, άλλα τετραγωνικά μέτρα θα φορολογούνται με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και άλλα με βάση το νέο τέλος.

Επιπλέον ο Φ.Σαχινίδης μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν το νέο τέλος θα το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές.

Πηγή: 24h.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Tasos

  Το τέλος ακινήτου βάσει τετραγωνικών, καθώς και ο κεφαλικός φόρος των επιτηδευματιών είναι εντελώς αντισυνταγματικά μέτρα, και θα έχουμε γλέντια...

 2. avatar Mariapht

  τώρα ήμαστε σοβαροί? Μπορεί να γίνει λόγος δηλαδή να πληρώνουν οι ενοικιαστές? Άλλος έχει την περιουσία κι άλλος να πληρώνει κ....τικά?

  1. avatar laz

   Ο άλλος Μαρία μου ζητάει όμως μείωση του ενοικίου γιατί δε βγαίνει. Ο ιδιοκτήτης δηλαδή πως να βγεί? Επειδή λέγεται ιδιοκτήτης?Και είναι υπέυθυνος αν εσύ δε πληρώσεις τα κοινόχρηστα? και πρέπει να πληρώσει 1500 ευρώ για να σε πετάξει έξω αν είσαι κακοπληρωτής? και πρέπει να επισκευάσει το διαμέρισμά του αν εσύ φύγεις νύχτα αφήνοντας τα μυρια όσα πίσω σου???? Ο αντιβάζελος πιο κάτω έχει δίκιο. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 3. avatar Sotiris

  Πάντως, όσοι ακούγοντας Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου ότι η Οικονομία της Ελλάδας πάει καλά (το πιστοποιούν οι ξένοι οίκοι κλπ [..]), ταυτόχρονα θέλοντας να βελτιώσουν τη ζωή της οικογενείας τους, βασιζόμενοι στη θέλησή τους για πολλή δουλειά, ενέδωσαν στις Τράπεζες και τα τσάμπα τότε δάνειά τους, τώρα μάλλον πρέπει να αυτοκτονήσουν !

 4. avatar lefteris77

  Παιδία ποιά είναι η άποψη σας...ο ιδικτήτης ή ο ενοικιαστής θα πρέπει να το πληρώσει???

  1. avatar akis

   αν και εχω αρκετα τετραγωνικα και θα μου κοψουν τον πισινο...σιγουρα ο ιδιοκτητης.. δεν ειναι κατι που αφορα καν τον ενοικιαστη... δυστυχως καποιοι καναμε το λαθος να επενδυσουμε στην Ελλαδα σε ακινητα και οχι στην Ελβετια... τα λαθη πληρωνονται!!! και στην Ελλαδα??? ξανα και ξανα και ξανα....

  2. avatar antivazelos

   κανενας!!!!αν δεν παρουμε εξηγησεις για τα κλεμμενα. Ειδατε ή ακουσατε κάτι για τα κλεμμένα που καλούμαστε να πληρωσουμε?????? Σιεμενς,υποβρύχια, Ασφαλιστικά ταμεία κλπ,κλπ. που ειναι????και που είναι και η συνεισφορά της Εκκλησίας??

 5. avatar RK

  Άλλη μια έξυπνη ιδέα στη μακρά λίστα της σωτηρίας της χώρας!!!
  Κωμωία... Καταντάμε συγκινητικοί...

 6. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ

  εδώ την ημέρα που έβαλαν το 23% στα τρόφιμα το βράδυ στα ψητοπωλεία γινόταν ο χαμός

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει