Όπλα στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης έστειλε η Ελλάδα, όπως φαίνεται από έγγραφα που βρέθηκαν στην έδρα της μυστικής υπηρεσίας του Καντάφι στην Τρίπολη.

Στα ίδια γραφεία βρέθηκαν και εκθέσεις που έστελνε η μυστική υπηρεσία της Λιβύης στην ΕΥΠ, καθώς και επαγγελματικές και ευχετήριες κάρτες που έστειλαν στελέχη υπηρεσιών του ελληνικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην ηγεσία της μυστικής υπηρεσίας.

Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα από τους αντικαθεστωτικούς και τα οποία δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», φαίνεται πως η Ελλάδα στην περίοδο της λιβυκής κρίσης έπαιξε διπλό παιχνίδι.
Από τη μία μεριά δεν τοποθετείτο ανοιχτά κατά του Καντάφι και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής και μεταφορέας μηνυμάτων της Δύσης και από την άλλη πλευρά έστελνε όπλα στους αντικαθεστωτικούς.

Η αναφορά για τη μεταφορά ενός τέτοιου φορτίου όπλων υπάρχει σε χειρόγραφη έκθεση που βρέθηκε στα γραφεία του πρώην αρχηγού των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών, Μούσα Κούσα.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι «στις 15 Μαρτίου 2011, ένα πλοίο με όπλα έφθασε στο λιμάνι του Τομπρούκ. Η χώρα προέλευσης των όπλων είναι η Ελλάδα». Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μήνες εστάλησαν στις επαναστατημένες περιοχές της Λιβύης Έλληνες «ειδικοί» οι οποίοι εκπαίδευαν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες στα οπλικά συστήματα και στις τεχνικές της μάχης. Άγνωστο, ωστόσο, είναι εάν εστάλησαν μυστικά από την ελληνική κυβέρνηση ή αν πρόκειται για ιδιώτες μισθοφόρους. Αυτές οι άνγωστες πτυχές της παρασκηνιακής πολιτικής της Ελλάδας έρχονται να προστεθούν στις φανερές κινήσεις που έκανε η Αθήνα υπέρ των εξεγερμένων.