Την πεποίθηση του ότι θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για το δυστύχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, εξέφρασε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά όπου τελέστηκε η κηδεία.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων όσων προσεγγίζουν αυτήν την υπόθεση πολύ σύντομα, έχουμε καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, χωρίς υπερβολές με συνειδητοποίηση του τι ακριβώς συμβαίνει και την οικογένεια και για την κοινωνία ασφαλές συμπέρασμα του τι συνέβη την τραγική εκείνη την ώρα».

Για τις δικές του εκτιμήσεις για το τι μπορεί να συνέβη, απάντησε:

«Είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείς την εμπειρία σου για θέματα που η επιστήμη δίνει απαντήσεις γιαυτό άλλωστε και η ίδια η Νομική Επιστήμη προστρέχει όταν υπάρχουν ειδικά θέματα. Εμείς έχουμε εξαιρετικούς τεχνικούς συμβούλους και έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς όπως και στους πραγματογνώμονες. Μαζί με αυτούς όλους θα μελετήσουμε όλα τα στοιχεία. Και θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω νομικές ενέργειες».

Σε ερώτηση για το πόσο σύντομα θα υπάρχουν νεότερα στην υπόθεση, επισήμανε: «Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, είναι επίσης πολύ σημαντικό να ξεκινήσει η έρευνα του τζιπ , που θα ξεκινήσει πιθανώς αύριο μεθαύριο και μετά από αυτό πρέπει να γίνει επεξεργασία όλων των ευρημάτων».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

«Δεν μου είχε εκμυστηρευτεί κάτι. Την προηγούμενη μέρα μιλήσαμε, ήταν με την συνεργάτιδα μου στο γραφείο του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών όπου ουσιαστικά θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε γιατί δεν έκλεισε η προηγούμενη υπόθεση και διαβιβάστηκε η δικογραφία για άλλους κατηγορουμένους, όμως όχι για μας, γιατί το προσδοκώμενο για τον ίδιο και για μας ήταν αυτός ο πρώτος κύκλος  που είχε ανοίξει να κλείσει με ένα απαλλακτικό βούλευμα και θέλαμε να γίνει γρήγορα αυτό  γιατί ήταν ένα θέμα για τον ίδιο ηθικής».