Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν απόψε εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας απ’ όλη την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας το χορό των κινητοποιήσεων εργαζομένων, συνδικάτων, κι άλλων κοινωνικών ομάδων ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

Στο πανελλαδικό κάλεσμα των ένστολων -αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών- ανταποκρίθηκαν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Το ραντεβού τους δόθηκε στις 5.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου στήθηκε η κεντρική εξέδρα της κινητοποίησης.

Από το βήμα της εξέδρας μίλησαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και των Ενώσεών τους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, αλλά και για τη συνεχή περιστολή των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών τους, που όπως ισχυρίστηκαν, οδηγεί τα Σώματα Ασφαλείας στην εξαθλίωση. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, βουλευτές Θεσσαλονίκης αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι, η πλειονότητα των οποίων «κατέλαβε» το οδόστρωμα επί της οδού Εγνατίας διακόπτοντας στο σημείο αυτό για πάνω από δύο ώρες την κυκλοφορία των οχημάτων που διεξάγονταν από παρακαμπτηρίους, συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Η ένστολη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ειρηνικά με την επίδοση ψηφίσματος από αντιπροσωπεία των Πανελλαδικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας προς το γενικό γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου.