Να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για τον ΦΠΑ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη, κάλεσε σήμερα τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Κεντρικής Μακεδονίας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Παράλληλα, στη διάρκεια επίσκεψής του και σύσκεψης στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ζήτησε την ενίσχυση των συνεργείων είσπραξης προστίμων.

Ο κ. Οικονόμου, που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών θεμάτων, Γιάννη Καπελέρη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη, σημείωσε ακόμη ότι οι στόχοι για το επόμενο διάστημα είναι τρεις: να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, να γίνει η παρουσίαση ενός δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος τον Οκτώβριο και να δημιουργηθεί τίμια σχέση με τους φορολογουμένους.

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι διευθυντές των τελωνείων, των ΔΟΥ, της Οικονομικής Επιθεώρησης και των Κτηματικών Υπηρεσιών, επισημάνθηκε η γενικότερη ανάγκη για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών.

Οι διευθυντές των υπηρεσιών στον κ. Οικονόμου τις προτάσεις τους ενόψει του νέου φορολογικού που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο και δεσμεύτηκαν ότι θα τις καταθέσουν και εγγράφως.