Διαψεύδει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ τις αναφορές του Συλλόγου Εργαζομένων περί απόλυσης δύο στελεχών του Οργανισμού, που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η διοίκηση υπογραμμίζει ότι υποστηρίζει σταθερά την πλήρωση των θέσεων εργασίας με προσωπικό αορίστου χρόνου, ανακοινώνοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν 25 θέσεις αυτού του τύπου.

«Σε καμία περίπτωση δεν συντρέχει “απόλυση” οποιουδήποτε εργαζόμενου στον ΟΚΑΝΑ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας», αναφέρει η διοίκηση και προσθέτει ότι «η εξέταση ενστάσεων για δύο θέσεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών επιβάλλεται στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που πρέπει να διέπουν τις διαδικασίες του Οργανισμού». Επίσης, διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί καμία διαδικασία και θεωρεί τις αποφάσεις περί προληπτικών κινητοποιήσεων του Συλλόγου Εργαζομένων, «ως κινήσεις εν θερμώ και υπερβολικές». Σημειώνει, δε, ότι «προκαλεί έκπληξη η χρονική στιγμή που γίνονται αυτές οι κινητοποιήσεις, με δεδομένη την πρόσφατη εκλογή νέου γενικού διευθυντή και την έναρξη σε λίγες ημέρες νέων δομών για την απορρόφηση της λίστας».

Το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο προχώρησε σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας, ανέφερε ότι το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ «ωμά και με απροκάλυπτο τρόπο παρενέβη στην αξιολόγηση και κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων και με μία διαδικασία-παρωδία, έκανε επανακατάταξη των υποψηφίων. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι οι συνάδελφοι, που εδώ και τρεις μήνες εργάζονται στον Οργανισμό με απόφαση του ιδίου του ΔΣ που τους προσέλαβε, να απολύονται, να οδηγούνται στην ανεργία».