Την ανάγκη μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, μετά και τη συνάντηση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Δικαιοσύνης με τη Μάγδα Φύσσα και το συγκλονιστικό της διάβημά της για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο δήμος Κορυδαλλού και η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

«Αν πραγματικά η κυβέρνηση εννοεί ότι θα προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα, ας εκδοθεί από τον ίδιο τον υπουργό, Παρασκευόπουλο, σχετική απόφαση, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, χωρίς άλλη αναμονή «αποστολής αιτήματος» από τη Διοίκηση του Εφετείου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο δήμος Κορυδαλλού επισημαίνει ότι ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης έχει κληθεί να δώσει επανειλημμένως εξηγήσεις αρμοδίως για τη διακοπή λειτουργίας των ένδεκα σχολικών μονάδων που βρίσκονται μια ανάσα από την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης, όταν είναι γνωστό ότι υπήρξαν τραμπούκικες επιθέσεις σε βάρος μαρτύρων, φίλων του Παύλου Φύσσα.

Ο Δήμος του Κορυδαλλού μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και άλλους φορείς θα προχωρήσουν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 13 Ιούνη, στις 8.30πμ, στη Γρηγόρη Λαμπράκη και Σολωμού.

«Ο εμπαιγμός πρέπει να τελειώσει άμεσα και οριστικά και να μην παραπεμφθεί η απόφαση στις ίδιες διαδικασίες, που απέτρεψαν την μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.