Τσουχτερά ενοίκια εν μέσω οικονομικής κρίσης επιλέγει να πληρώνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να στεγάζει τις υπηρεσίες του.

Παρότι διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία σε κάποιες περιπτώσεις νοικιάζει για εξευτελιστικά ποσά, αποδεικνύεται ότι σε πολλές περιπτώσεις προτιμά να μην την αξιοποιεί προς όφελος των υπηρεσιών του και φυσικά των οικονομικών του.

Την ίδια στιγμή, ανεκμετάλλευτη παραμένει η ακίνητη περιουσία που διαθέτει το Ίδρυμα στην Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί έναν μικρό θησαυρό, καθώς περιλαμβάνει 27 οικόπεδα και κτίσματα, μεταξύ των οποίων και το κτίριο όπου φιλοξενείται το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Μακεδονίας».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υψηλού ενοικίου αποτελεί η περίπτωση του Κέντρου Παιδοψυχιατρικής Υγιεινής ΙΚΑ ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης, το οποίο μετακόμισε εδώ και περίπου ένα χρόνο από το ΙΚΑ Πύλης Αξιού όπου στεγαζόταν, σε νέο κτίριο, καταβάλλοντας ενοίκιο 17.000 ευρώ μηνιαίως, ποσό που μαζί με τα λειτουργικά έξοδα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνει έως και τα 20.000 ευρώ.

Αντίστοιχο είναι το ποσό που καλείται να πληρώσει το ΙΚΑ για ενοίκιο και για το νέο χώρο στον οποίο μετακόμισε η τεχνική υπηρεσία του ιδρύματος, η οποία προηγουμένως στεγαζόταν στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Πλέον, ο νέος χώρος είναι σίγουρα πιο άνετος, ωστόσο το τίμημα που επιλέγει να πληρώσει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αφού κυμαίνεται γύρω στις 15.000 ευρώ μηνιαίως.