Μεγάλες ανατροπές στα ολοήμερα σχολεία

Στις 13:15 θα φεύγουν από το σχολείο οι μαθητές δημοτικού


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:43
04/05/2016
Μεγάλες ανατροπές στα ολοήμερα σχολεία
39
loading

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, να καταργηθούν από τον Σεπτέμβριο όλοι οι τύποι ολοήμερου σχολείου και ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος που διαρκούν από τις 2 έως τις 4 μ.μ. προκαλεί αντιδράσεις.

Με τον τρόπο αυτόν δημιουργεί έναν νέο ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, βγάζοντας εκτός προγράμματος επιπλέον μαθήματα, καθώς όλες οι τάξεις θα σχολάνε στη 1:15 το μεσημέρι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το πρόγραμμα της κάθε τάξης μειώνεται κατά πέντε διδακτικές ώρες την εβδομάδα, αφού θα ολοκληρώνεται στη 1:15 και όχι στις 2 μ.μ.

Συγκεκριμένα μειώνονται οι ώρες μαθημάτων της μουσικής, της θεατρικής αγωγής, της πληροφορικής και της γυμναστικής.

Με βάση τις αλλαγές, τα παιδιά θα μένουν εθελοντικά στο σχολείο. Δηλαδή, από τη 1:20 μέχρι τις  2 το μεσημέρι θα γευματίζουν, από τις 2 μέχρι τις 3:15 θα μελετούν και μετά τις 3:15 θα κάνουν μια απασχόληση. Ωστόσο για τη σύσταση ολοήμερου προβλέπεται να υπάρχει ελάχιστος αριθμός 14 μαθητών, ενώ και οι δύο γονείς των παιδιών θα πρέπει να εργάζονται και να προσκομίσουν τα απαραίτητα παραστατικά που θα το αποδεικνύουν.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Η πολυαναμενόμενη "απογυμνασιοποίηση" των δημοτικών σχολείων, μέσω του νέου τύπου σχολείου, είναι πλέον γεγονός. Μόνο που η σωστή λέξη για τη νέα εκπαιδευτική αλλαγή δεν είναι απογυμνασιοποίηση αλλά ''αποψίλωση''.

Για το "καλό" των μαθητών μειώνονται οι ώρες μαθημάτων της μουσικής, της θεατρικής αγωγής, της πληροφορικής και της γυμναστικής, ώστε να ελαφρυνθεί το πολύ βεβαρυμμένο πρόγραμμα των μαθητών. Με τις παραπάνω μειώσεις οι γονείς θα ψάξουν στα γνωστά μονοπάτια της παραπαιδείας την μόρφωση των παιδιών τους για την ξένη γλώσσα και την πληροφορική. Αντί να αυξηθούν οι ώρες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ώστε τα παιδιά και οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα καλύτερης παιδείας εντός του σχολείου, αυτές μειώνονται για να ενισχυθούν οι ''θιγμένοι'' από την κρίση του ιδιωτικού τομέα, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο μια πολύ σημαντική ομάδα εκπαιδευτικών.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να ψάχνουν τον Σεπτέμβριο σχολεία για να συμπληρώσουν ωράριο! Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Κ.Π.Ε.) είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο Οκτώβριο ότι, σε όποια επόμενη αλλαγή, οι ειδικότητες θα βρεθούν χαμένες και στο περιθώριο τόσο από τα σχέδια του Υπουργείου όσο και την εκκωφαντική βουβαμάρα των ''εκπροσώπων'' του κλάδου τους που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για το καλό όλων των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων έκανε ότι δε άκουσε τότε τις εισηγήσεις των συναδέλφων δασκάλων για απομάκρυνση των ειδικοτήτων από τα σχολεία με Ε.Α.Ε.Π., με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων. Τώρα πλέον ο καθένας, θέλει δε θέλει, θα αναλάβει τις ευθύνες του, ψάχνοντας για ώρες σε κάποιο ''άλλο'' σχολείο, ενώ η πλειοψηφία των συναδέλφων δασκάλων θα ολοκληρώνει για το καλό της Παιδείας στο ίδιο σχολείο το διδακτικό της ωράριο από τις 13:15. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για κανέναν, οπότε ας αναλογιστούν το ανυπολόγιστο κακό που έκαναν όσοι στήριζαν συνδικαλιστικά - οικονομικά τους ''σωτήρες'' που ήταν γνωστό ότι σύντομα θα τους άδειαζαν. Η Ο.Κ.Π.Ε., για μία ακόμη φορά, αποδείχτηκε προφητική, έχοντας κρούσει από πολύ νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου. ''Τώρα, τί γίνεται'', θα διερωτηθούν κάποιοι...

H Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνει την έντονη αντίρρηση της στην υλοποίηση του σχεδίου "απογυμνασιοποίησης" που θα καταρρακώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι φταίχτες για τα όποια κακώς κείμενα που παρουσιάζονταν μέχρι χθες στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας δεν είναι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, αλλά η έλλειψη κάθε είδους στοιχειώδους σχεδιασμού για την ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων. Για το λόγο αυτό καταδικάζουμε το απαράδεκτο σχέδιο της κυβέρνησης που μεθοδεύει τη διάλυση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αλλά και την επαγγελματική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Η Ο.Κ.Π.Ε. δεν έχει άλλη επιλογή από το να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε ν' ανατραπεί το απαράδεκτο αυτό σχέδιο εξόντωσης μιας μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών που έχει δώσει ακόμη και την ψυχή της για την αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στο ελληνικό δημοτικό σχολείο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

39
σχόλια
 1. avatar εξω συριζοτεμπεληδες

  Η ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΗ εχει κανει τεραστιο κακο στη παιδεια μας....συλληψη του κουμμουνισταρου με συνοπτικες διαδικασιες θα ηταν το σοφοτερο.

 2. avatar dert68

  Δεν θα σταθώ στο ολοήμερο αλλά να μειώσει τη μουσική, τη θεατρική αγωγή και τη γυμναστική για να ελαφρύνει το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των παιδιών; Νομίζω ότι μας δουλεύουν κανονικά.!!!!

 3. avatar Βασίλειος ο Β’

  Όσο πάει πονάει και πιο πολύ το αγγούρι. Η Ιστορία του τσίρκο Σύριζα θα πρέπει να αρχίσει να διδάσκεται στα σχολεία ώς μια τραγωδία τρανό παράδειγμα προς αποφυγήν! Οι μελλοντικές γενιές δεν πρέπει να ξανακάνουν το λάθος να ψηφίσουν Αριστερά κόμματα ανθελλήνων ποτέ πια!

 4. avatar ολοήμερα τέλος….ξεχάστε τα αυτά…

  τα δημοσια σχολεια ειναι δημοσια εκπαιδευτηρια...δεν ειναι , ουτε προκυπτει απο πουθενα οτι πρεπει να ειναι και χωροι αποθεσης-φυλαξης τεκνων ή υπηρεσιες τυπου \'\'νταντα\'\' προκειμενοι οι μοντερνοι \'\'καριεριστες\'\' νεοελληνες γονεις να αποθετουν τα τεκνα τους στα δημοσια σχολεια ολη μερα προκειμενου να κανουν αυτοι \'\'απερισπαστοι καριερα\'\'....αυτη ειναι η αληθεια για τα ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στην ελλαδα του 2016:
  1. ελαχιστοι γονεις που αφηνουν τα τεκνα τους στα ολοημερα ειναι πραγματικα εργαζομενοι. Ειναι ειτε ανεργοι και οι 2, ειτε ο 1, και προσκομιζουν εικονικες /πλαστες βεβαιωσεις αν χρειαστει για να μπορεσουν να χωσουν τα τεκνα τους στο ολοημερο και αυτο ειναι απαραδεκτο (απορω μαλιστα τι συναισθηματα εχουν για τα τεκνα τους αυτοι που θελουν να μην τα εχουν μεσα στα ποδια τους και τα φορτωνουν στο ολοημερο!)

  2. αν οι κυριοι/ες γονεις θελουν ολοημερα να στειλουν τα τεκνα τους στα ιδιωτικα σχολεια! το χρεοκοπημενο κρατος εχει να διαθεσει χρηματα για περιθαλψη και οχι για υπηρεσιες νταντας!

  3. απορω πως δεν ντρεπονται καποιοι \'\'εκπαιδευτικοι\'\' να ισχυριζονται οτι πρεπει να διατηρηθει το ολοημερο προκειμενου να αποσχολουνται εκει! αν ειναι δυνατον! θεωρουν τους εαυτους τους ντανταδες δηλαδη; ή θελουν με το ζορι να διοριστουν δημοσιοι υπαλληλοι , εστω και σε ρολο νταντας; ε;
  αλλα βεβαια, το δημοσιουπαλληλικι στην ελλαδα και το κοπροσκυλιασμα ειναι παντα επιθυμητο δη απο τους δασκαλους/λιτσες στα δημοσια σχολεια που δουλευουν ουτε 3 ωρες την ημερα!

  1. avatar ΚΡ

   Προτείνω να έρθεις μια ημέρα στο σχολείο μας να δεις....
   1) πόσο δουλεύουμε εμείς οι δάσκαλοι.... που έχουμε τόσο εύκολη δουλειά
   2) τι ώρα σχολάμε....
   3) πόσες ώρες διορθώνουμε....προετοιμαζόμαστε
   4) σε πόσους κάνουμε ..... ψυχανάλυση
   5) πόσους τελικά ωφελεί... γιατί δεν βλέπω φως
   6) τι extra κάνουμε για τα παιδιά σας
   7) πως μας συμπεριφέρεστε και οι γονείς και ο εργοδότης μας το κράτος......

   Εμείς τις δημοσιουπαλληλικές θεσούλες μας θα τις έχουμε. Οι νέοι δάσκαλοι που είναι επιμορφωμένοι και ενημερωμένοι θα την πατήσουν μαζί με τα παιδιά σας που θα μείνουν αστοιχείωτα στην πληροφορική και τις ξένες γλώσσες ενώ θα τους διδάσκουν γέροι με συστήματα του 80.....

   Τι βλακώδες που είναι εκ μέρους όλων μας να βγάζουμε τόσο εύκολα συμπεράσματα....... Περάστε καμιά βόλτα από το σχολείο των παιδιών σας, να σας γνωρίσουμε βρε αδερφέ και να πιούμε και κανα καφέ, εμείς που καθόμαστε.... ΟΛΟΙ Πόσο πια εμμονή με τον κομματισμό, πόσο υποχείρια των συνθημάτων τους και των οδηγιών τους. Η παιδεία και η υγεία έχουν διαλυθεί θέλουν οργάνωση και ΛΕΦΤΑ ... όλοι τελικά θα πληρώσουμε τις περικοπές που γίνονται με την θυσία των παιδιών μας.....

  2. avatar Γιωργος……

   Πως φαινετε ή οτι δεν εχεις παιδια (και αν εχεις δεν πανε σχολειο) ή οτι εισαι ασχετος με το θεμα...... Δηλαδη ρε κακομοιρη αν οι γονεις σχολανε στις 14.00 που θα μεινουν τα πρωτακια για παραδειγμα....

  3. avatar καλημέρα

   1) ψάξε λίγο τα ΦΕΚ για τα ολοήμερα, για ποιό λόγο δημιουργήθηκαν τα ολοήμερα στην αρχή και πώς έπρεπε να προχωρήσουν κανονικά. Προσωπικά στο σχολείο τών παιδιών μου ήταν 60 παιδιά γραμμένα στο ολοήμερο. (θές να ήταν καμιά 10αριά που δεν είχαν πρόβλημα) τούς υπόλοιπους γονείς τούς έβλεπα να έρχονται τρέχοντας απο την δουλειά να προλάβουν να πάρουν τα παιδιά τούς το απόγευμα.

   2)Θές να μας πείς δηλαδή οτι ότι χρήματα γλυτώσουν απο την παιδεία θα πάνε στην περίθαλψη ? μας τρολάρεις έτσι ? Γιατί να μην κόψουν απο αλλού ?

   3)θες να μας πείς δηλαδή οτι κάποιος που δουλεύει απο τις 8.00 μέχρι 16.00 για 600 ευρώ είναι καριερίστας ? Αλήθεια πότε θα προλάβει με αυτό το ωράριο να πάει το παιδί στο σχολείο και να το πάρει κιόλας ?

   4)Ζούμε σε ηλεκτρονική εποχή και κόβουν απο τούς μαθητές ώρες απο το μάθημα της πληροφορικής.

   5)οχι δεν έχουμε όλοι χρήματα για ιδιωτικά ή φροντιστήρια . Δέν θέλουμε νταντάδες, θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ευκαιρίες και να μάθουν, ώστε να προκόψουν και να γίνουν καλύτερα απο εμάς τούς γονείς. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να κόβεις απο την παιδεία, να κόβεις απο το μέλλον του τόπου σου.

   6) ναι το κράτος έχει χρεοκωπήσει δεν υπάρχουν λεφτά , όχι όμως και να θυσιαστούν τα παιδιά μας. ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και δυστηχώς όπως πάει όχι μόνο δεν πρόκειται να την πληρώσει κανένας αλλά το χειρότερο δεν θα μάθουμε και ποτέ ποιοί ουσιαστικά τα φάγανε.

 5. avatar τωρα μαλιστα

  γιατί 13:15 και όχι 11:15? βασικά να μην πηγαίνουν καθόλου κόψε τελείως το σχολείο να γίνουν αμόρφωτα ζόμπι σαν και του λόγου σου ενταγμένε προδότη ανθέλληνα

 6. avatar ΠΕΛΕΚΥΣ

  Αυτοί είναι οι \"αριστεροί\'\' που νοιάζονται για το λαό; Αυτοί είναι που θα αναβάθμιζαν την παιδεία; Την υγεία; Που καθύβριζαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που δεν δίνουν το 5% για την παιδεία; Αυτοί είναι που έλεγαν να μην κλείσει κανένα σχολείο, να γίνουν μαζικοί διορισμοί - όχι μετακλητών, γιατί εκεί βρίσκουμε χρήματα- στην παιδεία; Αυτοί είναι που έχουν περίσσιες ευαισθησίες και δεν στηρίζουν τα κατεξοχήν απαραίτητα μαθήματα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας όπως τη φυσική αγωγή, τα εικαστικά, την πληροφορική που τα εφοδιάζουν με δεξιότητες σωματικές, γνωστικές και ψυχικές απαραίτητες για την ολοκληρωμένη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη; Αλλά επειδή τυγχάνει να γνωρίζω κάποια πράγματα για το πως ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα παιδείας του παίρνει τις αποφάσεις του, λυπάμαι που η συντεχνία των δασκάλων ΣΥΡΙΖΑ, προώθησε κάτι τέτοιο. Από την αρχή της εισόδου των ειδικοτήτων στο δημοτικό ήταν μεγάλη αντίθεση των δασκάλων απέναντί τους, γιατί θεωρούσαν πως αυτοί έπρεπε να κάνουν αυτά τα μαθήματα. Δυστυχώς, το βλέπω και εδώ μέσα , κάποιοι επιχαίρουν με την ανόητη αυτή απόφαση του ανεγκέφαλου υπουργού παιδείας.Επιχαίρουν και μπερδεύουν πολλοί δάσκαλοι ζητήματα συνδικαλιστικά και χάνουν το δάσος. Αύριο ο υπουργός, θα κλείσει μικρά σχολεία και πολλοί δάσκαλοι θα είναι υπεράριθμοι. Αλλά μόνο όταν έρθει και σε εμάς το πρόβλημα αντιδρούμε. Καλά σας έχουν στο κομματικό μαντρί, για να στηρίζετε αυτά που είναι αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα και θέλετε να λέγεστε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

  1. avatar Αθηνά Κ.

   α, κανεις λογο στο σχολιο σου και για υπεραριθμους δασκαλους....σε πληροφορω οτι στα δημοσια σχολεια , δη στα δημοτικα, οι δασκαλοι (οι πιο αεργοι δημοσιοι υπαλληλοι που δουλευουν μονο 2-3 ωρες την ημερα και πληρωνονται αδρα για 8ωρο οπως οι 8ωρης απασχολησης υπολοιποι υπαλληλοι του δημοσιου) ειναι οχι μονο υπεραριθμοι αλλα ΣΟΥΠΕΡ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ
   και θεμα ολοημερου να μην ηταν , επρεπε ετσι και αλλιως το 40% απ αυτους να τους στειλουν σπιτι τους....

  2. avatar Αθηνά Κ.

   δασκαλος/λιτσα που θελει απεγνωσμενα να διοριστει εστω και σε ρολο νταντας σε ολοημερο;;;;; επεσα μεσα;;;;

   1. avatar ΠΕΛΕΚΥΣ

    Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να σου απαντήσω, γιατί θεωρώ πως πρόκειται η περίπτωση σου να είναι αυτό που λέμε,\"ονειρευόταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος και κυρίως δάσκαλος αλλά απέτυχε και τώρα βρίζει αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει\". Όπως και να έχει μάθε πως δεν έχω καμιά σχέση με δασκάλους. Αντιθέτως τους εκτιμώ πάρα πολύ για τη σπουδαιότητα του έργου τους. Για αυτό με λυπεί και η στάση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους, πιστεύω πως και εσύ ένα αναγκέφαλο ΣΥΡΙΖΑΚΙ είσαι, πολύ περισσότερο με λυπεί η στάση ενός αποτυχημένου δημοσιογράφου που ελέγχει τις τύχες της παιδείας. Θα έπρεπε δε να είσαι πιο προσεκτική στην εκτίμηση της εργασίας που ο δάσκαλος προσφέρει. Βέβαια δεν βλέπω να αναφέρεσαι καθόλου στις ειδικότητες για τις οποίες κυρίως δημιουργείται το πρόβλημα. Τελικά τι σου συμβαίνει;

 7. avatar Ευη εμ.

  Ενα σωστό πράγμα είχαμε στα σχολεία ...και αυτο θα το καταργήσουν ;
  Που θα πηγαίνουν τα παιδιά ;
  Ποιος θα τα παρακολουθεί στην μελέτη τους εάν οι γονείς δουλεύουν και σχολάνε αργά ;
  Ποιος θα τα κρατάει στο σπίτι ;
  Τα ολοήμερα ήταν σοβαρή λύση σε ολα αυτα τα καθημερινά προβλήματα !
  Αντι να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε προς τα πισω!
  Κράτος σου λεει μετα !!

  1. avatar Αθηνά Κ.

   δηλαδη για την λογικη σου ,το μονο σωστο πραγμα στα δημοσια σχολεια ηταν η υπηρεσια νταντας μετα το σχολασμα και οχι η εκπαιδευση;;; εισαι σοβαρη;;;
   γι αυτο νεοελληναρου μου , απο του χρονου αν θες υπηρεσια νταντας θα την πληρωνεις ιδιωτικα απο την τσεπουλα σου ή θα στειλεις τα τεκνα σου σε ιδιωτικο σχολειο!!! οι πολυτελειες αυτες τελειωνουν σιγα σιγα στην χρεοκοπημενη ελλαδα! χωνεψτε το επιτελους και μην γινεστε προκλητικοι!
   αν και σε κοβω για καμια μοντερνα μαμα και ανεργη που σε συντηρει ο συζυγος και απλως θελεις να μην εχεις τα κουτσουβελα σου μετα το σχολασμα...

 8. avatar Nikos-Nikos .

  Η Ο.Κ.Π.Ε. κοιτάει μονο πως θα διοριστούν και θα δουλεύουν τα μέλη της , δημιουργώντας ενα παράλληλο σχολείο ειδικοτήτων από τις 1.15\' έως τις ,15\' , αδιαφορώντας για το εαν μπορούν μαθητές δημοτικού να \"δουλεύουν \" απ τις 7.15 έως τις 16.15\' σαν βαριοί βιομηχανικοί εργάτες ή που θα βρει τα χρήματα αυτές τις δύσκολες εποχές το κράτος. Ας σκεφτοντουσαν το συμφέρον τους όταν δημιουργούσαν ανεξάρτητη οργάνωση αποσπασμένοι απ τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας κοιτώντας μονο το δικο τους συμφερον. Κάποιοι άλλοι κανουν παιδιά και ενω δεν δουλεύουν και οι δυο γονεις , έχουν την απαίτηση να τους τα μεγαλώνουν κάποιοι άλλοι . Π.Χ. γονεις , πεθερικά ή σχολείο.

  1. avatar Αθηνά Κ.

   ακριβως! επιτελους και ενα λογικο σχολιο εδω μεσα!
   αλλα βλεπεις ειναι πολλες οι κυριες και οι κυριοι που ειτε θελουν να διοριστουν εστω και ντανταδες σε δημοτικα ειτε θελουν να τους μεγαλωσουν τα κακμαθημενα τους τα δημοσια σχολεια.....αν μπορουσαν θα τα αφηναν ακομα να διανυκτερευουν και εκει ωστε να παρηστανουν αυτοι τους γονεις!!!

 9. avatar τι θα γίνει με αυτούς?

  Το πιτσιρίκι μου που τελείωσε την τετάρτη ξέρει τα βασικά του excel, Power point και Word. Μου είχε κάνει εντύπωση οτι τα μαθαίνουν στο δημοσίο δημοτικό σχολείο. Αντί να προχωράμε εμπρός πάμε προς τα πίσω. Το οδυνηρό είναι οτι τα κάνουν αυτοί που τόσα χρόνια γκρίνιαζαν για την απαξίωση της παιδείας. Λυπάμαι αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ οτι υπάρχουν χειρότεροι από τους προηγούμενους. Ψάχνω να βρώ κάτι που κάνουν καλύτερα και δεν βρίσκω. καμιά βοήθεια?

  1. avatar Αθηνά Κ.

   μπα...εντυπωση μου κανει αυτο που λες....εμενα το σπιτι της πεθερας μου ειναι διπλα σε σχολειο και συνεχεια μου λεει οτι στο ολοημερο ολη την ωρα τα εχουν εξω στην αυλη οι ανευθυνοι -τεμπεληδες δασκαλοι να παιζουν μπαλα και κυνηγητο και μονο 10 λεπτα πριν την ληξη του ωραριου τα μαντρωνουν μεσα για \'\'μελετη\'\' υποτιθεται!

   1. avatar Είσαι σίγουρη ότι είναι έτσι τα πράγματα?

    Αγαπητή Αθηνά πρώτον αν δεν σου αρέσουν οι δάσκαλοι του δημόσιου σχολείου τα δικά σου στείλε τα σε ιδιωτικό. Δεύτερο έχω να σου πω ότι γνωρίζω πολλούς δάσκαλους και καθηγητές οι οποίοι δεν είναι όπως τους χαρακτηρίζεις στα σχόλια σου. Η σύζυγος μου είναι καθηγήτρια και εγώ ιδιωτικός υπάλληλος. Πρέπει να ξέρεις ότι όταν αρρωσταίνει η κόρη μας και πρέπει να κάτσει κάποιος μαζί της - που είναι αρκετά συχνά λόγω παιδικού - αυτός που μένει μαζί της είμαι εγώ για να μην δημιουργούμε πρόβλημα στο σχολείο της συζύγου. Τα περισσότερα βράδια και αφού κοιμήσει την κόρη μας κάθεται μέχρι πολύ αργά είτε για να διορθώσει είτε για να ασχοληθεί με κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο σημειωτέον δεν της δίνει τίποτα πέρα από την ικανοποίηση ότι βοηθάει παιδιά.
    Επίσης η οργανική της θέση είναι σε διαφορετική πόλη από την πόλη μας.Κάθε Αύγουστο ζούμε την αγωνία για το αν θα πάρει απόσπαση. Μια χρονιά κάναμε χώρια και είχε την 2 χρονη τότε κόρη μας μαζί της.
    Εχει κάνει μεταπτυχιακά και παρακολουθεί αρκετά σεμινάρια κάθε χρόνο.
    Ολα αυτά για 1000€ το μήνα και να είναι έτοιμη να σταθεί επάξια στο παιδάκι που πιθανόν θα της στείλεις αύριο και έχει υποχρέωση αφού το επέλεξε να το κάνει σωστά.
    Μην τσουβαλιάζεις λοιπόν τους πάντες. Σε αυτούς τους ανθρώπους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας. Καλύτερα να συνεργαζόμαστε μαζί τους παρά να τους στήνουμε συνεχώς στο τοίχο.
    Η κάθε δουλειά έχει τις ιδιαιτερότητες της που μόνο όσοι την κάνουν τις γνωρίζουν.
    Φιλικά

   2. avatar βουλα μ.

    Εγω αλλιως το ξερω το ολοημερο. Με πολυ δουλεια και συνεπεια.Πη γαινα φαγητο στα παιδια και ηταν κανονικα στην αιθουσα.Οι δασκαλοι αψογοι αγαπητοι και ευγενικοι.Τα παιδια ειναι πολυ καλοι μαθητες και το οφειλουνε στους καλους δασκαλους.Στο ολοημερο υπαρχουν και διαλλειματα. Μηπως αυτα εβλεπε η πεθερα σου?

  2. avatar ptk

   Αν θέλεις να φτιάξεις σοβαρό κράτος , φτιάχνεις πρώτα τούς τομείς παιδεία και υγεία. Εμείς απο οτι φαίνεται απέχουμε πολύ ακόμα. Κρίμα πολύ κρίμα για όλους μας.

 10. avatar Δημητρης……….

  Καλα να παθουμε με τον υπουργο χωρις πτυχιο αει η τει δεν του κοβει και πολλη μια ζωη κοματοσκυλο ηταν απαιδευτος!!

 11. avatar ο πάτος του βαρελιού απέχει ακόμα

  Αυτό που δεν αναφέρεται στο άρθρο είναι οτι σε πάρα πολλά σχολεία το ολοήμερο λειτουργούσε με τις ειδικότητες, και οχι με τούς δασκάλους του σχολείου. Άρα φαντάζομαι και μακάρι να κάνω λάθος οτι απο την στιγμή που καταργούνται ειδικότητες δεν θα υπάρχει κόσμος να κρατήσει το ολοήμερο ανοιχτό, επομένως ολοήμερο τέλος. Μακάρι να κατάλαβα κάτι λάθος αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε. Καμιά μα καμιά πρόβλεψη πάντως για όσους εργάζονται και έχουν παιδιά στο δημοτικό.

  1. avatar malista

   προφανώς η αρνητική απο κάποιον που δεν έχει παιδί σε δημοτικό και μάλιστα που να υπάρχει ακι ¨ολοήμερο¨. Κάθε Σεπτέμβρη το ολοήμερο λειτουργεί μετά απο κανα 2μηνο και αν, με ειδικότητες, κόβοντας κιόλας παιδιά απο αυτό γιατί δεν υπάρχουν δάσκαλοι να τα κρατήσουν όλα.

 12. avatar λμ

  τι θα γίνει με αυτόν τον τύπο;;;; Δεν τον ελέγχει κανείς;;;; Ότι θέλει κάνει;;;;
  Αν το παιδί μου είναι Β Δημοτικού και σχολάει 1 και εγώ σχολάω στις 4, τι θα το κάνω;;;... Εκείνοι τι έκαναν όταν τα παιδιά τους ήταν μικρά;;; Μήπως πάρω καμιά ιδέα... γιατί καθώς φαίνεται εγώ δεν είμαι καλή μάνα!!!!

  1. avatar Αθηνά Κ.

   να προσλαβεις νταντα κυρια εργαζομενη ή που παριστανεις την εργαζομενη.....αντε μπραβο!

  2. avatar satiros

   Θα είναι πλέον όλα τα σχολεία ολοήμερα. Αυτό σου λέει αυτός. Άντε μπας και βάλουν τους δασκάλους να δουλέψουν λίγο..

  3. avatar Stateless

   @λμ
   Δεν ξέρω αν είσαι καλή μάνα αλλά σίγουρα ξέρω ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις!
   \"Με βάση τις αλλαγές, τα παιδιά θα μένουν εθελοντικά στο σχολείο. Δηλαδή, από τη 1:20 μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γευματίζουν, από τις 2 μέχρι τις 3:15 θα μελετούν και μετά τις 3:15 θα κάνουν μια απασχόληση. Ωστόσο για τη σύσταση ολοήμερου προβλέπεται να υπάρχει ελάχιστος αριθμός 14 μαθητών, ενώ και οι δύο γονείς των παιδιών θα πρέπει να εργάζονται και να προσκομίσουν τα απαραίτητα παραστατικά που θα το αποδεικνύουν\"

   1. avatar ΜΑΡΙΑΜΑΝΟΣ

    Και δε κατάλαβα γιατι πρεπει να εργάζονται κ οι δυο? τα παιδια πανε δημοτικο όχι νηπιαγωγείο.γιατί να χάνουν μαθηματα οπως η πληροφορική, τα αγγλικά κτλ .Γιατι να γινεται λοιπον αυτή η διακριση???

    1. avatar Stateless

     @Μαρία-Μάνος
     Έχεις απόλυτα δίκιο! Αλλά άλλος παραπονέθηκε το τι θα κάνει το παιδί του μέχρι τις 4 που σχολάει. Πάνω σε αυτό απάντησα!
     Αλλά όπως έγραψα πιο κάτω \"όλοι ας βάλουμε πλάτη\"!. Αυτών που δεν δουλεύουν τα παιδιά θα χάσουν μια ώρα βασική εκπαίδευση και αυτών που δουλεύουν τα παιδιά θα χάσουν 2 ώρες δωρεάν φροντιστήριο!

   2. avatar λμ

    Η ευγένεια είναι χαρακτηριστικό της εποχής φαίνεται... Ευχαριστώ λοιπόν που με τόση ευγένεια μου άνοιξες τα μάτια για να διαβάζω καλύτερα... αλλά να σε ενημερώσω ότι τα παιδιά που πάνε ολοήμερο, δεν είναι με δασκάλους ειδικοτήτων. Είναι με έναν εκπαιδευτικό που τους αφήνει απλά και παίζουν. Από μελέτη δε;;;;... όλα στο σπίτι.

    1. avatar Stateless

     Λμ δεν έχεις καταλάβει ότι ζεις σε μια χώρα χρεωκοπημενη με μια άχρηστη κυβέρνηση και συ ζητάς από εμάς τώρα να πληρώνουμε δασκάλους ειδικοτήτων για να σου κρατάνε το παιδί μέχρι εσύ να σχολάσεις! Να λες και ευχαριστώ που στο κρατάνε δωρεάν. Άλλοι δεν έχουν δουλειά και παίρνουν το παιδί τους στο σπίτι από τις 13:15!
     Βάλτε λίγο \"πλάτη\" στη κατάσταση και αφήστε τις συνήθειες που έχουν κάποιοι στα Β. προάστια!
     Με λίγα λόγια \"πολυτέλεια\".είναι!

    2. avatar Stateless

     Εσύ δε ζήτησες να σου κρατάει κάποιος το παιδί μέχρι να σχολάσεις? Θα είναι και δωρεάν! Τώρα τι θέλεις? Δωρεάν φροντιστήριο? Πάμε ξανά copy-paste
     \"Δηλαδή, από τη 1:20 μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γευματίζουν, από τις 2 μέχρι τις 3:15 θα μελετούν και μετά τις 3:15 θα κάνουν μια απασχόληση\"
     ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ?

     1. avatar Αθηνά Κ.

      πες τα! μονο παροχες θελουν οι νεοελληνες γονεις και φορους μηδεν! καμια ελευθερη επαγγελματιας ειναι η κυρια που δεν πληρωνει καθολου φορους!

 13. avatar Για το “καλό” των μαθητών μειώνονται οι ώρες μαθημάτων

  Γεια σου ρε Φίλη, λεβέντη και καραμπουζουκλή! Είσαι ο καλυτερότερος!

 14. avatar grexit

  Είπα τις προάλλες οτι σαν ιδέα, η καθιε΄ρωση ολοήμερου σχολείου σε όλα τα σχολεία ανεξαιρέτως και για όλους του μαθητές ήταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Ανησυχούσα όμως για το περιεχόμενο λέγοντας ότι αυτό θέλει μυαλό και δουλειά στοιχεία για τα οποία δεν διακρίνεται το παρόν τσίρκο που κυβερνά και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, να \'τα τα μαντάτα. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξουμε μια κατάσταση; Να καταργήσουμε την υπάρχουσα! Με τι θα την αντικαταστήσουμε; Με τίποτα ή ότι κάτσει από μόνο του, σιγά μην ασχοληθούμε κι όλας!

 15. avatar Αχ, Έλληνες, σας γέλασε ο Τσίπρας!

  Δεν ξέρατε τη λαίλαπα που θα έφερνε η αριστερά; Τώρα, ματσούκι στο Μουζάκι... (Όσοι είναι από Καρδίτσα, ξέρουν τί λέω).

 16. avatar Νίκος χασαπης

  Άθεε θα τρέχεις να γλυτώσεις και δεν θα μπορεις. Ερχονται εθνοδικια έρχεται το Γουδί.

  1. avatar Μίλα γάβρε !!!

   όντως;;;

   ξέρεις κάτι;;;;

   να χαρούμε;;;

   συνταγματάρχης ή πιό πάνω;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει