Παράσταση στο υπουργείο Παιδείας, έκανε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις καθυστερήσεις των αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Αφορμή, επίσης, ήταν και οι πληροφορίες των δασκάλων ότι τίθεται πλαφόν στις αποσπάσεις (23 μόρια προκειμένου να πάρει κάποιος απόσπαση, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι κενών στην περιοχή του, που σήμαινε ικανοποίηση περίπου του 35% των αιτήσεων).

Όπως επισημαίνουν οι δάσκαλοι, δεν είναι δυνατόν δύο ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην έχουν ανακοινωθεί οι αποσπάσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί τους να βρίσκονται σε ομηρεία. Αυτό ακριβώς είπαν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, Β. Κουλαϊδή, και στην υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου.

Παράλληλα, τόνισαν ότι «η σκέψη για περιορισμό των αποσπάσεων με οποιοδήποτε πλαφόν είναι αυθαίρετη και πέρα για πέρα παράνομη, αφού οι αποσπάσεις γίνονται πάντα με βάση τα λειτουργικά κενά της κάθε περιοχής».

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση, η υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι αποσπάσεις θα γίνουν με βάση τα κενά, χωρίς θέσπιση πλαφόν και θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.