Με κεντρικό σύνθημα «η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα», η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινά ολοκληρωμένη καμπάνια συγκέντρωσης και αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας, το χρονικό διάστημα από 28 Μαρτίου έως 7 Απριλίου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη τύπου την έναρξη της καμπάνιας, τόνισε ότι «είμαστε αλληλέγγυοι στους πολίτες όλου του κόσμου και στηρίζουμε στην πράξη τις παραδοσιακές ανθρωπιστικές μας αξίες».

Πρόσθεσε πως η δράση αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της αγαστής συνεργασίας και της συμπόρευσης της Περιφέρειας με τους δήμους, τις Μητροπόλεις και όλους τους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επιστημονικούς συλλόγους και ανεξάρτητους οργανισμούς, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Μαρτίου «Σαββατοκύριακο Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες» και κάλεσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να βοηθήσουν στην προβολή της καμπάνιας, εντάσσοντας στην ροή του προγράμματός τους ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα που έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια για το σκοπό αυτό. Παράλληλα, τόνισε ότι «παρά την κρίση, οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, που συνιστά τον πυρήνα της πολιτιστικής μας ταυτότητας».

Τέλος, σε ερώτηση που δέχτηκε για το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι, «δυστυχώς η χώρα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν είχε και δεν έχει σχέδιο. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα πάρουμε καμία απόφαση αν δεν προσέλθει η κυβέρνηση σε διαβούλευση του σχεδίου της με την περιφερειακή αρχή».