Πρόστιμα από το δήμο Ζακύνθου για πλαστικές κατασκευές

«Καμπάνα» 1.000 ευρώ σε παραβάτες επιχειρηματίες


ΕΛΛΑΔΑ
11:48
21/03/2016
Πρόστιμα από το δήμο Ζακύνθου για πλαστικές κατασκευές
2
loading

Μια σημαντική απόφαση η οποία με την υλοποίησή της θα αλλάξει την εικόνα των καταστημάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ζακύνθου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασή της και αφορά την επιβολή προστίμων σε όσους έχουν τοποθετήσει κατασκευές από πλαστικό έξω από τα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της συνεδρίασης, μετά την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στους επιχειρηματίες, διαδικασία που γίνεται από τον δήμο, από τους επιχειρηματίες τοποθετούνται νάιλον κατασκευές ώστε να οριοθετηθούν οι χώροι και αυτό γίνεται κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Η απόφαση που ελήφθη, έπειτα από αρκετή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ σε κάθε επιχειρηματία για την τοποθέτηση του νάιλον και παράλληλα ζητείται η αφαίρεσή του.

Αρχικά είχε συζητηθεί να είναι κλιμακωτό το πρόστιμο και κάθε φορά να αυξάνεται στον αντίστοιχο έλεγχο που θα γίνεται, αλλά επειδή εκφράστηκαν φόβοι ότι οι έλεγχοι δεν θα είναι συχνοί, αποφασίστηκε από την πρώτη φορά να υπάρχει υψηλό πρόστιμο της τάξεως των 1.000 ευρώ.

Στην επιβολή των μέτρων αυτών συμφώνησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ζακύνθου που παραδέχτηκαν πως η κατάσταση στην πόλη και τις άλλες περιοχές έχει γίνει απαράδεκτη και δεν μπορείς να περάσεις από πουθενά, ενώ αισθητικά δίνεται η εικόνα ότι έχουν δημιουργηθεί κατασκευές άσχετες με την αρχιτεκτονική του νησιού. Την υλοποίηση της απόφασης ανέλαβε η δημοτική αστυνομία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΚΟΥΠΕΡ

    ΣΥΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΗΣΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ (20τμ)ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ (100)ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΟΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑΑΑ

  2. avatar ALPHA

    Πολύ καλά έκανε ο Δήμος Ζακύνθου. Μακάρι να τον μιμηθούν κι άλλοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει