Την επίσκεψη αστυνομικών δέχθηκαν στις σκηνές τους κατασκηνωτές που έχουν επιλέξει, εν μέσω κρίσης, τη λύση των φθηνών διακοπών του ελεύθερου κάμπινγκ στην παραλία της Μελανής.

Πρόκειται για μια από τις παραλίες του Πηλίου, οι οποίες έχουν κατακλυστεί από σκηνές, κυρίως οικογενειών, καθώς η έλλειψη ρευστότητας και οι υψηλές τιμές καταλυμάτων στη φουλ σεζόν του Αυγούστου στάθηκαν αποτρεπτικοί παράγοντες ώστε να περάσουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Καταγγελία φέρεται να δέχθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να μεταβούν χθες στην παραλία της Μελανής, ίσως και σε άλλες παραλίες, όπου έχουν στηθεί σκηνές.

Στη Μελανή συνεχίζουν αυτές τις ημέρες να παραμένουν περίπου 40 σκηνές. Οι αστυνομικοί προσέγγισαν τους παραθεριστές, ζήτησαν τα στοιχεία τους και προχώρησαν σε συστάσεις για την απομάκρυνση των σκηνών τους, δίνοντας τους προθεσμία μέχρι σήμερα.

«Δεν πρόκειται να απομακρύνουμε τις σκηνές μας. Για τους περισσότερους από εμάς δεν υπήρχε, ιδίως φέτος, άλλος τρόπος για να κάνουμε τις διακοπές μας και να ξεφύγουμε από τη δύσκολη πραγματικότητα», έλεγε κατασκηνωτής, πατέρας πέντε παιδιών.

Ο ίδιος τόνιζε πως οι παραλίες με ελεύθερους κατασκηνωτές είναι από τις πλέον καθαρές, καθώς όσοι τις χρησιμοποιούν για τη διαμονή τους φροντίζουν να τις αφήσουν ακόμη πιο τακτοποιημένες από ό,τι τις βρήκαν, σεβόμενοι το περιβάλλον και με το σκεπτικό ότι σύντομα θα επιστρέψουν για να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για καταληψίες και αυτό μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος Αυγούστου, όταν όλοι οι παραθεριστές θα επιστρέψουν στις κατοικίες τους, ενώ τόνιζε ότι οι σκηνές έχουν στηθεί πολύ πιο πάνω από την παραλία και σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζονται οι λουόμενοι που μεταβαίνουν για ημερήσιο μπάνιο στη θάλασσα.

Ανεκτικότητα και κατανόηση των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οικογένειες, οι οποίες ήταν αδύνατο φέτος να σχεδιάσουν με διαφορετικό τρόπο τις διακοπές τους, δείχνουν Δήμοι, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία, που είναι επιφορτισμένες για τον έλεγχο των παραλιών και την αντιμετώπιση του ελεύθερου κάμπινγκ.

«Δεν θα μπορούσαμε, ειδικά φέτος, να ζητήσουμε από κανέναν οικογενειάρχη να εγκαταλείψει την παραλία και να επιστρέψει σπίτι του, με δεδομένες τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», δήλωνε προ ημερών ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνας.

Πηγή: taxydromos.gr