Την πρακτική τους άσκηση στη Μυτιλήνη έκαναν 16 Βρετανίδες απόφοιτοι της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Καλεσμένες του φιλοζωικού σωματείου «Eresos for Animals», στείρωσαν δεκάδες αδέσποτες γάτες και σκύλους, πέρασαν ένα μήνα στο νησί και δήλωσαν ενθουσιασμένες για το ότι δούλεψαν στη Λέσβο με ανθρώπους που, όπως είπαν, ενδιαφέρονται πραγματικά για τις συνθήκες ζωής των ζώων.

Στη Λέσβο, οι νέες κτηνίατροι έφεραν μαζί τους τα φάρμακα που χρησιμοποίησαν για τις στειρώσεις, τα οποία αγοράστηκαν μέσω εράνου που έγινε σε συνεργασία με το σωματείο της πατρίδας τους «Dog House», ενώ στις παρεμβάσεις τους στη Λέσβο ενισχύθηκαν από κατοίκους, επιχειρηματίες και κτηνιάτρους.

Στη Μυτιλήνη φιλοξενήθηκαν από το τοπικό φιλοζωικό σύλλογο «Κιβωτός» και το δήμο Λέσβου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο εργάστηκαν.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη βοήθεια που προσέφεραν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λέσβου Γιάννης Τσακίρης, κτηνίατρος και ο ίδιος. «Η βοήθεια εθελοντών είναι πάντα πολύτιμη και καλοδεχούμενη ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αύξησης των αδέσποτων ζώων δια της μόνης αποδεκτής και ηθικής λύσης, αυτής της στείρωσής τους», τόνισε.

Τώρα γίνονται προσπάθειες να μεταβούν στη Λέσβο του χρόνου και οι 80 πτυχιούχοι κτηνίατροι του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στήνοντας κλινικές σε όλο το νησί.